Kadayıf Tatlısı: Lezzetli Bir Türk Tatlısının Yapımı

Kadayıf Tatlısı: Lezzetli Bir Türk Tatlısının Yapımı

Kadayıf tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İnce tel tel kesilmiş kadayıf hamurunun arasına ceviz veya fıstık gibi iç harçlar konularak hazırlanan bu tatlı, şerbet ile ıslatılarak servis edilir.

Malzemeler

Ana Malzemeler:

500 gram tel kadayıf

200 gram tereyağı veya margarin

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fıstık

Şerbet İçin Malzemeler:

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

1. Kadayıf Hazırlığı: Kadayıfı tel tel olacak şekilde hazırlayın ve tereyağı veya margarin ile iyice karıştırın. Kadayıfı parçalara ayırarak elinizle açın.

2. İç Harcın Hazırlanması: İri çekilmiş ceviz veya fıstığı bir kapta hazırlayın.

3. Kadayıfın Doldurulması: Açılan kadayıfın üzerine iç harcı serpiştirin ve rulo şeklinde sarın.

Pişirme Adımları

Hazırladığınız kadayıf rulolarını yağlanmış bir tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.

Şerbetin Hazırlanması

Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kadayıf Tatlısının Servisi

Pişen kadayıf tatlısını fırından çıkartıp üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. Şerbetini çeken tatlıyı dilimleyerek servis yapın.

Kadayıf Tatlısı Nasıl Saklanır?

Kadayıf tatlısını hava almayan bir kap içerisinde buzdolabında saklayabilirsiniz. Tazeliğini koruması için streç film ile sararak saklamak da mümkündür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN