Kadir İnanır inme geçirdi: Başhekimden açıklama geldi

Usta oyuncu Kadir İnanır bu sabah saatlerinde inme geçirdi. Bilinci kapalı bir şekilde hastaneye kaldırılan İnanır'ın yoğun bakım servisinde tedavisi sürüyor. Yeğeni Levent İnanır, usta oyuncunun beyninde pıhtı attığını belirterek, hayati tehlikesinin olmadığını söyledi. Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, İnanır'ın sağlık durumunun stabil olduğunu belirterek, "İlk 24-48 saat bir izlem yapılacak." dedi. Necdet Sağlam hastalığın kalıcı hasar bırakıp bırakmayacağı sorusunu da yanıtladı.

Türk sinemasının ve Yeşilçam'ın duayen isimlerinden, yetenekli oyuncu, yönetmen ve eski manken Kadir İnanır, hayranlarını derinden üzen bir haberle gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, İnanır, Beykoz'da bulunan evinde sabah saatlerinde ciddi bir sağlık problemi yaşadı.

Yaşanan talihsiz olay neticesinde, İnanır'ın geçirdiği inme sonucu bilinci kapalı bir şekilde acil olarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Hastaneye ulaştırılan İnanır için hemen gerekli müdahalelere başlandı. Sanatçının durumunu detaylıca analiz etmek üzere beyin tomografisi ve MR gibi önemli tıbbi testler yapılacağı belirtildi. Bu testlerin sonuçlarına göre Kadir İnanır'a en uygun tedavi yöntemi belirlenip uygulanacak.

8933655.jpg

KADİR İNANIR'IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Beyin damarında pıhtı attığı öğrenilen İnanır'ın yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Kadir İnanır'ın yeğeni Levent İnanır, usta sanatçının sağlık durumuna ilişkin bilgileri paylaştı. Levent İnanır, "Tıp tabiriyle emboli yani pıhtı atması oldu beyinde. Operasyonda doktorlar. Zamanında müdahale ettiler sağ olsunlar. Hayati tehlikesi kesinlikle yok zaten. Belki araz kalabilir dediler ama erken müdahale olduğu için. İyi olacak diye düşünüyoruz. Şoförü aradı beni 'hastaneye geçiyoruz' dedi. Kendi doktorlarını aradım onlar da geldiler sağ olsunlar. Hastane de zaten gerekli müdahaleyi yaptı. Ambulansı arayan onu buraya getiren Jülide Hanım. Ameliyat değil, pıhtı var o pıhtıyı alıyorlar." diye konuştu.

8933654.jpg

BAŞHEKİMDEN AÇIKLAMA

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Sabah saatlerinde sevgili sanatçımız Kadir İnanır, hastanemize 112 ambulansıyla geldi. İlk geldiği andan İtibaren acil ekibimizi toparladık. Nöroloji doktorumuz, anestezi doktorumuz girişimsel radyoloji ve beyin cerrahisinden oluşan ekibimiz hızlıca toparlandı. İlk değerlendirmede geldiğinde sağ tarafında bir felç vardı. Şuuru kapalıydı. Değerlendirmeler sonunda tetkikler yapıldı. Beyin tomografisi çekildiğinde beyni besleyen ana damarda bir tıkanıklık tespit edildi. Ve acil girişimsel radyoloji ekibimiz, nöroloji ekibimiz, beyin cerrahisi arkadaşlarla birlikte anestezi doktorlarımızın da entübasyonu sonrası ilk 2 saat içerisinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirildi. Tıkalı damardaki pıhtı alındı. Beynin beslenmesi sağlandı. Şimdi işlemden sonra çekilen MR görüntülemelerinde işlemin başarılı olduğu teyit edildi ve beyin beslenmesi şu anda iyi. Ancak yoğun bakıma alındı doğal olarak. Entübe olarak yoğun bakımımızda izleniyor. İlk 24- 48 saat içerisinde bir uyandırılma yapılmayacak. Gelişebilecek komplikasyonlar, yeni bir kanama olmadığı müddetçe inşallah olmayacak. İşlem çok başarılı çünkü."

8934289.jpg

'İLK 24-48 SAAT İZLEM YAPILACAK'

İnanır'ın sağlık durumunun stabil olduğunu belirten Sağlam, 3 yıl önce yaşadığı sağlık sorununa değindi. Sağlam, "Ondan bağımsız olarak ama tabii böyle bir risk var. Bundan sonra da var. Çünkü kalp rahatsızlığımız var biliyorsunuz. Ondan kaynaklanıyor. Onunla ilgili gerekli tıbbi tedavisi de düzenleniyor, pıhtı oluşmaması için. Kan sulandırıcı ilaçları da veriliyor düzenli olarak." dedi.

İnanır'ın doktoru Prof. Dr. Uğur Türe ile de görüştüklerini söyleyen Sağlam "O da buradaydı. Baştan itibaren hastaya eşlik etti. Beyin cerrahisindeki arkadaşlarımızla birlikte değerlendirdiler. Hatta MR çekildiğinde son kontrol MR'ı da gördük beraberce. Başarılı bir işlem olduğu teyit edildi. Taburculuğunu şu anda gündeme getirmek çok erken. İlk 24-48 saat dediğim gibi bir izlem yapılacak. Uyandırılacak önce. Uyandırdıktan sonraki klinik durum daha net ortaya çıkar. Ondan sonraki süreçte bakacağız." dedi.

8934290.jpg

HASTALIK KALICI HASAR BIRAKIR MI?

Bu durum İnanır'ın sağlığına kalıcı hasar bir hasar bırakabilir mi sorusuna cevap veren Sağlam, "Onu süreç gösterecek. Şu an bir şey söyleyemeyiz onunla ilgili. "dedi. Konuşmasına devam eden Sağlam, "Bu arada eşi Jülide Hanım da işlemlerin başından beri buradaydı kendisi. O da bir yazılı açıklama yapacağını söyledi. İnme o pıhtının yol açtığı klinik tablonun adıdır. Aslında ikisi de benzer. Aynı tablo. Beyin kanaması değil." dedi.

3 YIL ÖNCE DE AYNI ŞİKAYETLE HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Bu üzücü haber, Kadir İnanır'ın sağlık durumuna dair endişeleri de beraberinde getirdi. Zira, usta oyuncu üç yıl önce de ciddi bir sağlık sorunuyla karşı karşıya kalmıştı. Muğla'da ansızın rahatsızlanan İnanır, hızla Denizli'ye sevk edilmiş ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. O dönemde beyin kanaması geçirdiği tespit edilen İnanır, geçirdiği operasyonun ardından bir süre yoğun bakımda kalmış ve sağlığına kavuşarak hayranlarını sevindirmişti.

Kadir İnanır'ın sinema kariyeri boyunca birçok önemli yapımda rol alması, onu sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da tanınan ve saygı duyulan bir sanatçı haline getirmiştir. Bu nedenle, yaşadığı sağlık sorunları hayranları ve sanat dünyasını derinden etkilemekte.

HAYRANLARI DUALARINI EKSİK ETMİYOR

İnanır'ın şu anki sağlık durumu hakkında gelişmeler yakından takip ediliyor. Hayranları ve sevenleri, sosyal medya üzerinden geçmiş olsun dileklerini ileterek, usta sanatçının en kısa sürede sağlığına kavuşmasını umut ediyorlar.

8933656.jpg

Kadir İnanır'a acil şifalar dileyerek, sanatçının sağlık durumu hakkında gelen güncellemeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Usta oyuncunun sağlığına kavuşarak, sanat hayatına kaldığı yerden devam etmesini dört gözle bekliyoruz.

KADİR İNANIR KİMDİR?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN