Kalorifer peteğinin üzerine bu meyvenin kabuğunu koyun: Anında etki ediyor! Evinizin havası değişecek

Kalorifer peteğinin üzerine bu meyvenin kabuğunu koyun: Anında etki ediyor! Evinizin havası değişecek

Kışın meyve ve sebzeleri tüketildikten sonra kabukları genellikle çöpe atılıyor. Fakat bazı meyve-sebze kabuklarını farklı alanlarda değerlendirmek mümkün. Kalorifer peteklerinin üzerine konan bir sebzenin kabuğu, birçok fayda sağlıyor. İşte detaylar...

Soğuk havalarda evin ısınması için yakılan kalorifer peteklerinin üzerine limon kabuğu koyarak evin içindeki kötü kokuyu yok edebilirsiniz. Ayrıca evin güzel kokmasını da sağlayabilirsiniz.

KALORİFER PETEĞİNİN ÜZERİNE LİMON KABUĞU KOYMANIN FAYDALARI NELER?

Soğuk kış aylarında evimizi yeteri kadar havalandıramayabiliriz. Bu yüzden evimiz hoş olmayan bir şekilde kokabilir. Ancak bu kokuyu yok etmek için limon kabuğunu peteklerin üzerine koyabilirsiniz.

Kalorifer peteklerinin üzerine konulan limon kabuğu, içerdiği uçucu yağlar nedeniyle ortama hoş bir koku yayar. Bu da odanın ferahlamasına ve hoş koku yayılmasını sağlar.

Aynı zamanda limon kabuğu, antibakteriyel özelliklere sahip. Bu özellik ise hava kalitesini iyileştirir. Ayrıca limonun içerisinde bulunan bol antioksidan, ortamın temiz ve sağlıklı kalmasına katkıda bulunur.

LİMON, MANDALİNA, PORTAKAL KABUĞU KULLANIM ÖNERİLERİ

Temizlik Ürünü Olarak Kullanımı: Limon, mandalina ve portakal kabukları, doğal temizlik ürünleri olarak kullanılabilir. Kabukları ince dilimler halinde keserek sirke ile birlikte cam yüzeyleri temizlemek için kullanabilirsiniz. Ayrıca kurutulmuş kabukları karbonat ile karıştırarak ev temizliğinde kullanabilirsiniz.

Yemeklerde Kullanımı: Kabukları rendelenmiş halde veya ince dilimler halinde yemeklere tat vermek için kullanabilirsiniz. Özellikle tatlı tariflerinde limon, mandalina veya portakal kabuğu kullanarak benzersiz bir aroma elde edebilirsiniz.

Aromaterapi ve Sağlık İçin Kullanımı: Kabukları kaynar suya ekleyerek odanızın hoş bir kokuyla dolmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca kurutulmuş kabukları çay olarak demleyerek içebilir veya banyo suyunuza ekleyerek rahatlatıcı bir etki elde edebilirsiniz.

Baharat Olarak Kullanımı: Kurutulmuş kabukları öğütülmüş halde baharat olarak kullanabilirsiniz. Yemeklerinize, salatalarınıza veya içeceklerinize ekleyerek farklı bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN