Kamuda memur alımı seferberliği başladı! KPSS'li KPSS'siz 5 bakanlık ilan açtı: Yaşı tutan memur olacak!

Kamuda memur alımı seferberliği başladı! KPSS'li KPSS'siz 5 bakanlık ilan açtı: Yaşı tutan memur olacak!

Kamuya binlerce personel alınacak. 6 Bakanlık birden ilan açtılar. KPSS şartının da aranmayacağı pozisyonların şartları belli oldu.

Kamuya binlerce personel alımı yapılacak! KPSS şartı yok, 6 bakanlık birden ilan açtı. Kamu için personel alım ilanları açıldı. 6 Bakanlığın harekete geçtiği başvurularda alımlar başladı. Ayrıntılar haberimizde...

2022 yılının sonlarına gelmişken kamu ilanları da peş peşe gelmeye başladı. Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açtığı alımlarda bazı alımlar KPSS şartlı olurken, bazılarında ise KPSS şartı aranmıyor. Seçim öncesi bir çok Bakanlık personel alım ilanı açmaya başladı. Bu alımların bazı şartları var. İşte o şartlar.

personel alım

KAMUYA 10 FARKLI İLANLA 2 BİN 873 PERSONEL ALINACAK

İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kendi sayfalarında yayınladıkları ilanlar ile birlikte personel alımı gerçekleştirilecek. Toplamda 10 farklı ilan ile birlikte 2 bin 873 memur alımı yapılacak. İşte memur alımı kadro dağılımı şu şekilde:

İçişleri Bakanlığı 80 memur alımı

Milli Savunma Bakanlığı 555 memur alımı

Sağlık Bakanlığı 8 memur alımı

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2 farklı ilanla 135 memur alımı

Milli Eğitim Bakanlığı 10 memur alımı

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2 bin 10 memur, 50 personel, 25 stajyer alımı.

BAŞVURU İŞLEMLERİ NEREDEN YAPILACAK?

Adaylar başvuruların nereden yapılacağını merak ediyor. İlanlara başvuruda bulunmak için kurumların resmi internet sitesinden ve ilan portalı üzerinden başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Personel alımı Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ilanlara da başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Başvuruların bazılarında KPSS şartı aranırken bazılarında ise KPSS şartı aranmıyor. Bakanlıkların resmi internet sitelerinden başvuru için gerekli şartların neler olduğunu öğrenebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN