Kar beyaz çamaşırlar için harika yöntem! Hem de doğal yöntemlerle

Kar beyaz çamaşırlar için harika yöntem! Hem de doğal yöntemlerle

Giyimlerinizin beyazlığını korumak ve çamaşırları kimyasal deterjanlarla yıpratmaktan kaçınmak istiyorsanız, doğal yöntemlerle sararmış çamaşırları beyazlatma alternatiflerine yönelebilirsiniz. Özellikle çamaşır suyunun çamaşırlara verdiği hasarlar göz önüne alındığında, evde kolayca uygulayabileceğiniz doğal çözümler büyük ilgi görüyor. İşte, evde kullanabileceğiniz üç etkili yöntemle giyimlerinizi pamuk gibi bembeyaz hale getirebilirsiniz.

Sık kullanıma bağlı olarak çamaşırlar zamanla sararabilir ve grileşebilir, bu da giysilerin kirli görünmesine neden olabilir. Ancak çamaşır suyu kullanmaktan kaçınanlar için doğal çözümlerle sararan çamaşırları beyazlatmak oldukça mümkündür. Evde bulunan yaygın malzemelerle pratik yöntemler kullanarak giysilerinizin eski beyazlığına kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

ÇAMAŞIRLARINIZ BU ÜÇ YÖNTEMLE KAR BEYAZ!

rwegf.jpg

1. Kabartma Tozu: Kabartma tozu, beyaz çamaşırlar için etkili bir seçenektir. 8 gram kabartma tozunu 4 litre suyla karıştırın. Çamaşırları bu karışımda birkaç dakika bekletin. Daha sonra çamaşır makinesinde normal bir şekilde yıkayabilirsiniz. Kabartma tozu, çamaşırlarınızın doğal beyaz rengine dönmesine yardımcı olur.

2. Aspirin: Aspirin, ilginç bir şekilde beyazlatma özelliğine sahiptir. 6 adet aspirini ezerek suya karıştırın. Sararan giysileri bu karışıma 30 dakika boyunca batırın. Ardından normal deterjanla yıkayın. Aspirin, giysilerinizin lekelerinden arınmasını ve beyazlığını geri kazanmasını destekler.

3. Sirke ve Limon: Sirke, güçlü bir doğal temizleyici olarak bilinir. Giysilerdeki en zorlu lekeleri çıkarmada etkilidir ve kötü kokuları da giderir. Ayrıca renklerin solmasını ve beyazların grileşmesini engelleyebilir. Bir kabın içinde su ve sirkeyi karıştırarak çamaşırınızı bu karışıma batırın. Alternatif olarak limon suyu da kullanabilirsiniz. Sonrasında giysileri yıkayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN