Karıncalar Neden Sizin Evinizi Tercih Ediyor? Karıncaların Gizemli Özelliklerini Duyunca Küçük Dilinizi Yutacaksınız

Karıncalar Neden Sizin Evinizi Tercih Ediyor? Karıncaların Gizemli Özelliklerini Duyunca Küçük Dilinizi Yutacaksınız

Genelde sıcak havaların kendini göstermesiyle ortaya çıkan karıncaların evlere girme nedenini duyunca şoke olacaksınız. Şeker, sıcak hava, ekmek kırıntısı bunların nedenleri arasında gösterilsede aslında gerçek çok başka. İşte minik canlıların gizemli özellikleri.

Küçük olmalarına rağmen ısırıklarıyla acı acı can yakan karıncalar, genelde sıcak havalarda kendilerini göstermeye başlıyor. Yediğiniz yemek kırıntıları, ya da şeker gibi tatlıların kırıntılarına gelen karıncalar aslında zarar verilmesi en günah hayvanlardan biri. Peki kışın ortalıkta görünmeyen karıncalar neden bir anda evlerimizde beliriyor? Bazı evlere girmeyen karıncalar neden sizin evinizi tercih ediyor? Karıncaların gizemli davranışlarını öğrenince bir daha asla onları öldürmek istemeyeceksiniz. İşte karıncaların evlere girme nedeni.

karinca.jpg

DOĞA YERİNE EVİNİ TERCİH EDEN KARINCANIN ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR

"Karınca doğada gezmeyi bırakıp neden benim evime giriyor?" herkesin belli dönemlerde merak ettiği sorular arasında bu bulunmaktadır. Bereket duası ederken Karınca duasını okuruz değil mi? Aslında bu çok şeye işaret etmektedir. Karıncalar girdiği eve bereket götürür. Sizden yedikleri minik ekmek kırıntılarının yerine size milyonlarca rızık kapısı açtırır. Onları öldürmek yerine kendi hallerine bıraktığınızda bir anda ortadan kaybolabiliyorlar. Koloniler halinde yaşayan bu canlılar asla tek takılmazlar. Çünkü onlarda beraber olma iç güdüsü vardır. Yumurtaları bile eskiden tüy dökmek için kullanılan bu canlıların hayatlarında binlerce gizem yatmaktadır. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in bile o canlılar hakkında çok hadisi vardır. Karıncaların pis evlere girdiği kanaati yanlıştır. Temiz evlerde de kendini gösterebilmektedirler. Onlardan kurtulmak istiyorsanız öldürmek yerine bir küp şekeri dışarı atın ve saniyeler için yok olduklarını görün.

karincaa.jpg

KARINCALAR SÜREKLİ SALAVAT VE ZİKREDERLER

Dünyada büyük kütlenin yüzde 20'sini oluşturan karıncalar, her 5 canlıdan biri. Kutuplar dışında her yerde yaşayabilen bu canlılar, kendi ağırlıklarından kat kat ağırlık taşıyabilirler. İslam dini zararsız olan hiçbir hayvanın öldürülmesini istememiştir. Karıncaların yuvasını sebepsiz bozmak ise günahtır. Bir rivayete göre Hz. Ali bir gün karınca yuvasını bilmeden ezer. Ve üzüntüsünden ağlar. Ve o gün rüyasında Hz. Muhammed'i görür. Peygamber efendimiz Hz. Ali'ye der ki; "karınca yuvasını ezdin onlar gece gündür Allah'a zikrederler." İşte buradan da anlaşıldığı gibi evinize giren karınca bile salavatla zikirle girer. Bir diğer rivayete göre ise Beddüzzam "Ev üstüne ev olmaz" diyerek karınca evlerine dokundurmazdı. Karıncalar nemi de çok severler. Bundan dolayı evlerinde karınca istemeyenlerin nemli ortamları temizlemeleri gerek.

karin.jpg

KARINCALARIN BİR ÇOK DİLLERİ VARDIR

Yapılan araştırmalara göre karıncaların kendilerine göre bir dilleri var. Tuz tanesi kadar beyinleri olan karıncaların iletişim için birçok dilleri mevcuttur. Karıncalar kendi gruplarından olmayan karıncalarla da farklı bir dil kullanırlar. Hatta böcekler gibi diğer hayvanlar içinde başka dilleri vardır. Ve karıncaları dişi bir karınca yönetmektedir. İşte bu ufak ama gizemli hayvanlar göründükleri gibi değiller. Onları ezerken ya da yuvalarını yıkarken bir kez daha düşünün.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN