Karnesini kapan koşsun! Bakanlık karnesini getirene 5.100 TL destek verecek! Bal gibi ödemeler başladı

Karnesini kapan koşsun! Bakanlık karnesini getirene 5.100 TL destek verecek! Bal gibi ödemeler başladı

Müjde üstüne müjde geldi! Karnesi güzel olanlara bir ödeme de Aile Bakanlığı'ndan veriliyor. Başarılı olan öğrencilere 5.104 TL verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından güzel haber verilmişti. İşte haberin detayları...

Geçtiğimiz hafta İlk - Orta öğretim ve Liseler de karne heyecanı yaşandı. Öğrencilerin karne hediyesi ise çok geçmeden müjdelendiği gibi dağıtılmaya başladı. Önceki ay Cumhur Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile, dereceye girerek dönemini tamamlayan öğrencilere asgari ücretin %60'ı kadar ödeme yapılacağını müjdelemişti. Bu açıklama sonrasında dereceye giren öğrenciler, kendilerine yapılacak ödemeleri nereden alacaklarını araştırmaya başladılar. Peki, dereceye giren öğrencilere devletin vereceği 5.104TL'lik ödeme nereden ve nasıl alınır? 

BU KEZ MÜJDE, KARNESİ GÜZEL ÖĞRENCİLERE 

karne

Geçtiğimiz günlerde ülke genelinde karne heyecanı hakimdi. Öğrenciler karnelerini alarak sömestr tatiline çıktılar. Öğrencilerin tatilini güzelleştirecek haber de Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelendi. Başırılı öğrencilere ödenecek 5.104 TL lik ödemeyi öğrenciler kadar veliler de araştırmaya başladı. Peki bu ödemeden kimler faydalanabilecek? Başarı Teşvik ödemesi nereden ve nasıl alınabilecek?

ÖĞRENCİLER BAŞARI TEŞVİK ÖDEMESİNİ NASIL ALACAK?

Karnesi güzel olan öğrencilere verilecek olan Başarı Teşvik Ödemesi ne kadar olacak? Bu ödemeyi öğrenciler nasıl alabilecekler? Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ay yaptığı kabine toplantısında, öğrencilere verilecek Başarı Teşvik Ödemesi ile ilgili konuşmasında şunları aktarmıştı;

erdoğan

 

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin %60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız."

 

Cumhu Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre başarılı öğrenciler, asgari ücretin %60'ına denk gelen 5.104TL lik Başarı Teşvik Ödemesi alacaklar. 

BAŞARI TEŞVİK ÖDEMESİ KİMLERE VERİLECEK?

Cumhur Başkanından gelen açıklamaya göre, Sosyal Yardım Derneklerine kayıtlı ve Sosyal Yardım alan, yani ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ödeme yapılacak. Aile ve sosyal Politikalar Bakanı Yanık'ın yaptığı açıklamaya göre; ilkokul, ortaokul ve liselerde sınıfında ilk 3’e, okul genelinde de ise ilk 5’e girenlere asgari ücretin %60'ı kadar ödeme yapılacağını belirtti. 

BAŞARI TEŞVİK ÖDEMESİ İÇİN BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Başarı teşvik paketi ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde olmak üzere yılda iki kez verilecek. İkinci dönem için yapılacak olan başarı teşvik başvuruları ise gelecek hafta başlatılacak.

BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILACAK


Cumhur Başkanı tarafından duyurulan Başarı Teşvik Ödemesi için başvuruların nasıl yapılacağı merak konusu olmuştu. Buna ilişkin açıklamanın detayında, ödeme başvuru yapmak isteyenlerin yaşadıkları ildeki en yakın sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri aracılığıyla yapılacağı belirtildi. 

BAŞARI TEŞVİK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK

Başarı Teşvik Ödemesine ilişkin en çok merak edilen sorulardan birisi de, ödemelerin ne zaman başlayacağı. Bu yılın ilk ödemeleri, öğrencilerin karne heyecanı dinmeden, yani bir kaç gün içerisinde başlamış olacak. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN