Kettle'ın içindeki kireçten bir çırpıda kurtulacaksınız! Öbek tutmuş kireçler tarih olacak! Ayna gibi parlayacak...

Kettle'ın içindeki kireçten bir çırpıda kurtulacaksınız!  Öbek tutmuş kireçler tarih olacak! Ayna gibi parlayacak...

Mutfakların vazgeçilmezi olan su ısıtıcıları kullanıma bağlı olarak zamanla kireçlenebiliyor. Oluşan kireç su ısıtıcılarının da performansını olumsuz etkileyebiliyor. Bu kireçten kimyasal ürünlere başvurmadan evdeki birkaç malzemeyle kurtulmanız mümkün desek! İşte en etkili kireç temizleme yöntemi...

Su ısıtıcıları zaman içerisinde kireç tutabiliyor. Bu durum hem sağlığımız hem de su ısıtıcısının işlevini olumuz etkiler. Neredeyse her gün kullandığımız Kettle'da oluşan kireçten kimyasal ürünlere başvurmadan evdeki birkaç malzeme ile kurtulmanız mümkün.

su.jpg

TEK İHTİYACINIZ OLAN SİRKE VE LİMON TUZU

Kettle kirecini etkili bir şekilde temizlemenin birkaç farklı yolu bulunmakta. Şimdi sizlerle paylaşacağımız bu iki yöntem de oldukça etkili. İlki için ihtiyacınız olan su ve beyaz sirke. Su ısıtıcısının içerisini su ile doldurun ve üzerine 2 yemek kaşığı kadar sirke ekleyin ve kaynatın.

tuzz.jpg

İkinci yöntemde ise su ısıtıcısının içerisine su koyup kaynatın ardından bir tatlı kaşığı limon tuzunu kaynamış suyun içerisine atın ve bir süre daha kaynatın. Tüm kirecin kaybolduğunu göreceksiniz. Su ısıtıcınızın İlk günkü haline geri dönecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN