Kimlik numaranızın son hanesine bakın! Devlet 2.750 TL yardım yatıracak: O kişilerden biri olabilirsiniz

Kimlik numaranızın son hanesine bakın! Devlet 2.750 TL yardım yatıracak: O kişilerden biri olabilirsiniz

Dar gelirli vatandaşlara yapılan sosyal destek ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. Peki 2 bin 750 TL ödemelerden kimler faydalanabilir? Tüm detaylar haberimizde.

İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen maddi destekler yer alıyor. Peki 2 bin 750 TL ödemeler için şartlar neler? Kimler faydalanabilir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

2 BİN 750 TL DESTEK ÖDEMELERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara gıda yardımı, elektrik fatura desteği, doğalgaz fatura desteği, evde bakım maaşı, engelli maaşı, aile desteği gibi birçok farklı destekler düzenli olarak veriliyor. 2 bin 750 TL ödemelerden faydalanmak için başvuru süresi üç gün içinde bitiyor. 

Doğalgaz Fatura Destekleri

Başvurular e-Devlet sisteminden başvuru formu doldurularak yapıyor. İhtiyaç sahibi insanlar için ödenen 2 bin 750 TL ödemelerden faydalanmak için kimlik ve son güncel faturayla birlikte PTT şubesine girmek gerekiyor. Doğalgaz desteği olarak verilen ödemeler Kasım ayı ve Haziran ayı içinde verilecek. Elektrik faturası destekleri ise aylık düzenli olarak veriliyor. Şartları taşıyan vatandaşlar elektrik faturası ve doğalgaz faturası desteklerinden PTT aracılığıyla faydalanılıyor. Fatura desteklerinden faydalanmak için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN