Kiracılar ve ev sahiplerine duyuruldu! O uygulama hayata geçiyor: Yapmayan yandı!

Kiracılar ve ev sahiplerine duyuruldu! O uygulama hayata geçiyor: Yapmayan yandı!

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanunla birlikte, çocuğu hasta olan annelere infaz ertelemesi, kira uyuşmazlıklarının arabuluculuk kapsamına alınması ve göçmen kaçakçılığı suçlarının cezalarının artırılması gibi düzenlemeler getirildi. Ayrıca, uyuşturucu ticareti yapanlar ve kullananlar için ağır cezalar öngörüldü. İşte detaylar...

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni kanunla birlikte, çocuğu hasta olan annelere infaz ertelemesi, kira uyuşmazlıklarının arabuluculuk kapsamına alınması ve göçmen kaçakçılığı suçlarının cezalarının artırılması gibi düzenlemeler getirildi. Ayrıca, uyuşturucu ticareti yapanlar ve kullananlar için ağır cezalar öngörüldü. Detaylar haberimizde...

UYUŞTURUCU MADDE TİCARETİ SUÇU CEZASININ ALT SINIRI 15 YILA ÇIKARILDI

resmi gzete

Yeni bir kanun değişikliği ile uyuşturucu ticareti suçuna verilen cezaların yarı oranında artırılması ve sentetik opioid, katinon, amfetamin gibi maddelerin ticaretine ilişkin suçların ceza alt sınırının 10 yıldan 15 yıla çıkarılması kararlaştırıldı. Uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili tedavi ve denetimli serbestlik tedbirleri daha etkin bir şekilde uygulanacak. Bu kapsamda, tedavi ve denetimli serbestlik tedbirleri için uzatma süresi 1 yıldan 2 yıla çıkarılacak ve şüphelilerin daha uzun süre tedavi ve denetim altında tutulması sağlanacak. Ayrıca, savcılar şüphelileri yılda en az 2 kez ilgili kurumlara sevk ederek uyuşturucu madde kullanıp kullanmadıklarını tespit edecek ve verilen erteleme kararları kolluk birimlerine bildirilecek.

Bu kanunla birlikte ayrıca, icra ve iflas işlemlerinde dijitalleşme sürecinin hızlandırılması, borçluların ödeme planlarının kolaylaştırılması ve borçlarının takibi konusunda daha etkili ve adil bir sistem oluşturulması hedefleniyor. Yapılan değişiklikler ile birlikte borçluların mağdur olmalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, ticaret hayatını destekleyici düzenlemeler de kanun kapsamında yer alıyor. Kanun, hukuk sisteminin daha hızlı ve adil bir şekilde işlemesini sağlamak için önemli bir adım olarak görülüyor.

EVDEKİ ORTAK EŞYALAR HACZEDİLEMEYECEK

EV

Kanunda yer alan diğer bir düzenleme ise aile bireylerine ait kişisel eşya ile evde ortak kullanılan eşyaların haczedilemeyeceği oldu.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN