Kireç sökücü bile bu kadar etkili değil! Ütünüzdeki kireçleri yok ediyor... Tamircilerin gizlediği yöntem

Kireç sökücü bile bu kadar etkili değil! Ütünüzdeki kireçleri yok ediyor... Tamircilerin gizlediği yöntem

Ev hanımlarının sürekli olarak gündeminde yer alan kireçler ütülerin başına bela oldu. Ütülerin performansını azaltarak yıpranmasına neden olan kireç tutmaları doğal yollar ile temizleniyor. Tamircilerin gizlediği ütü kireçlenmesinden kurtulmanın formülü paylaşıldı. Bu formül ile kireçten eser kalmıyor. İşte tüm detaylar...

Kireç lekeleri ev kadınlarının başına bela oluyor. Suyun olduğu her yerde kendisini gösteren kireçlenmelere karşı farklı farklı kimyasal denese de istediği sonucu alamıyor. Özellikle ütü haznelerinde oluşan kireçler, ütünün yıpranmasını ve bozulmasını sağlıyor.

SIR GİBİ SAKLANAN TEMİZLİK TARİFİ

Kireç oluşumu nedeniyle küçük ev aletlerin ömrünü uzatmak için sık sık bakım yapılması gerekiyor. Su ile sürekli olarak etkileşimde olan ütünün ise en çok kireçlenen küçük ev aletleri kategorisinde yer alıyor.

Kireç oluşumu ise ütünüzün ömrünü büyük oranda azaltır. Bu durum ise hem masrafa neden olur hem de kıyafetlerinize yansır. Ütülerinizi kireçten arındırmak için tamircilerin sır gibi gizlediği o tarifler paylaşıldı. Ütünüzü tamirciye götürmek yerine evde doğal yollardan temizliğini yapabilirsiniz.

196553-xxl.jpg

ÜTÜNÜZ BOZULABİLİR

Ütülerde kireç oluşumunu sağlayan şey sıcak ve soğuk suyun içerisinde bulunan kireç materyalidir. Isı kaybı esnasında kristalize olarak ütünüzün haznesinde yer edinir. Kristal bir hal alan ütü sürekli sıcak ve soğuk işlemler görmesinden dolayı hızlı bir şekilde kireçlenir.

Verimli çalışmasını engelleyen kireçler zamanla ütünüzü kullanılmaz bir hale getirebilir. Ütünüzü sürekli temizlemek kullanım açısından oldukça önemlidir. Bu yöntem ile ütü makineniz ilk alınmış gibi olacak.

zelazko-parowe-tefal-ultimate-pure-fv9865-3000-w-kod-producenta-fv9865e0.jpg

BEYAZ SİRKE

Ütülerde oluşan kireci çözmek için tarif paylaşıldı. Ütünüzü temizlemek için neredeyse tüm marketlerde satılan beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Ütüyü temizlemek için öncelikle fişinden çıkarın. Daha sonra bir kaba eşit miktarda su ve sirke dökerek, ütünüzün haznesine boşaltın.

Bu esnada ütünüzü fişe takın ve buhar düğmesine basarak sirkeli suyun gözeneklerden çıkmasını bekleyin. Son olarak ütüyü fişten çekin ve durumunu kontrol edin. Ütünün kireçlenmesi gitmediyse aynı işlemi tekrar tekrar yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN