Kırmızı etteki büyük tehlike! Öyle bir hastalığa neden oluyor ki kulaklarınıza inanamayacaksınız! Ölüme kadar…

Kırmızı etteki büyük tehlike! Öyle bir hastalığa neden oluyor ki kulaklarınıza inanamayacaksınız! Ölüme kadar…

Büyüklerimiz “Her şeyin fazlası zarar” diye boşuna dememiş. Kırmızı et tüketimindeki büyük tehlike herkesin gözünü korkutuyor. Etsiz ağzıma lokma atmam diyenler bunu duyduktan sonra bir daha yemek istemeyecek. Ölüme kadar götürüyor. İşte kırmızı etteki büyük tehlike…

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için hayatımızın içerisinde yer alan bazı şeylere de dikkat etmemiz gerekmektedir. Fiyatı pahalı olsa bile sofrasından kırmızı eti eksik etmeyen birçok kişi bulunurken bu konu hakkında uyarı Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Güzel’den geldi. Kırmızı etin doğru tüketilmesi durumunda oldukça faydalı bir besin olduğuna değinen Güzel, fazlasının zararlı olduğunu vurguladı. Öyle bir hastalığa Neden oluyormuş ki duyduğunuzda kulaklarınıza inanamayacaksınız. İşte kırmızı etteki büyük tehlike…

ÖLÜMCÜL TEHLİKE

Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Güzel, kırmızı et tüketiminin kişinin ihtiyacından fazla olması durumlarında kalın bağırsak kanseri riskinin de arttığını belirtti.

Türkiye'de 22 bin kişinin kolon kanseri tanısıyla hastaneye başvurduğunu belirten Güzel, bu hastalardan yaklaşık 12.000'nin kayıtlara geçtiğini aktardı. Bu durumun kırmızı et tüketimini de aşırıya kaçılması ile birlikte ortaya çıktığını ifade Güzel, Dünya Sağlık Örgütü verilerini işaret etti.

et-pisirmek-2.jpg

Dünya Sağlık Örgütü verileri kapsamında kalın bağırsak kanseri, kalp ve damar hastalıklarından sonra en fazla ölüm getiren hastalık çeşidinin kolon kanseri olduğunu vurguladı. Kalın bağırsak kanserinin diğer kanser türlerinin arasında karaciğer, meme, prostat kanserlerinden sonra 4. sırada yer aldığını aktardı.

HER ŞEYİN FAZLASI ZARAR

Eskilerin sık sık kullandığı “ her şeyin fazlası zarar” sözü de bir kez daha geçerliliğini gözler önüne serdi. Kalın bağırsak kanserinin erkeklerde daha fazla görüldüğünü dile Güzel, bu hastalıktan korunmak için egzersiz, kalsiyum içeren gıdaların tüketilmesi gerektiğini söyledi. Bunun yanı sıra D ve B vitamini takviyesi alınması gerektiğine de değinen uzman isim, kırmızı et içeren ürünlerden de uzak durulması gerektiğini aktardı.

yumusak-et-nasil-pisirilir.jpg

Bu tür bir hastalığa yakalanmamak için bitkisel ürün ağırlıklı beslenme sisteminin izlenmesi gerektiğini belirten Güzel “Kalın bağırsak kanseri şüphesi olanlar kesinlikle kolonoskopi yaptırmalıdır” sözlerini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN