Kış İstanbul'a geri döndü! Soğuktan tir tir titretecek: Meteoroloji uzmanı gün ve saat verdi

Kış İstanbul'a geri döndü! Soğuktan tir tir titretecek: Meteoroloji uzmanı gün ve saat verdi

Mart ayının sonuna gelinmesiyle birlikte insanlar yağışların devam edip etmeyeceğini araştırıyor. Peki İstanbul'da hava sıcaklıkları nasıl olacak? Tüm detaylar haberimizde.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü insanları bölge bölge yağış konusunda uyarmaya devam ediyor. Peki bu hafta hangi illerde yağış olacak? İstanbul'da hava sıcaklıkları düşüyor mu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İSTANBUL'A KIŞ GERİ GELİYOR

Yağışların bu sene az olması insanları kuraklık konusunda endişeye sevk ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılara göre sosyal medya üzerinde İstanbul'da Salı günü hava sıcaklıkları 3-4 derece düşmeye başlayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından haftalık olarak yapılan hava durumu tahminlerine göre ülke geneli çok bulutlu olacak. Doğu Akdeniz Bölgesi, Doğu Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Ordu, Tokat, Niğde, Kayseri, Sivas, Edirne illerinde sağanak yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz Bölgesi iç kesimleri, Doğu Anadolu Bölgesi kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor. 

Kış Geri Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürü Kerem Ökten tarafından yapılan açıklamalara göre Pazartesi günü İstanbul'da etkili sağanak yağış olacak ve Salı günü tam anlamıyla kış geri dönecek. Özellikle Çarşamba gününden itibaren havalar soğumaya başlıyor ve hastalıklar artacak. Çarşamba ve Perşembe günü ülke genelinde don ve buzlanma olayı bekleniyor bu sebeple trafikte yaşanabilecek kazalara karşı dikkat etmek gerekiyor. Özellikle İç Anadolu Bölgesi doğu kesimi ve Doğu Anadolu Bölgesinde -16 hava sıcaklığına düşen yerler olabilecek. Mart ayı kar yağışıyla bitecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi hariç ülke iç kesimlerinde Çarşamba gününden itibaren kar yağışı geliyor. Ankara'da kar yağışının 5 cm olması bekleniyor. Nisan ayının ilk haftasında da soğuk havalar bizi bekliyor olacak. Pazartesi gecesinden itibaren İstanbul ilinde sağanak yağmur başlayacak ve Salı günü öğle saatlerinden itibaren hava sıcaklıkları düşmeye başlayacak. En soğuk hava Çarşamba ve Perşembe günleri yaşanacak. Çarşamba günü İstanbul Avrupa Yakası iç kesimlerinde ve Anadolu Yakası iç kesimlerinde kar paleti bekleniyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN