Kıyafetinize çamaşır suyu değdiyse panik yapmayın! Hemen bu yöntemi uygulayın: İlk günkü gibi olacak

Kıyafetinize çamaşır suyu değdiyse panik yapmayın! Hemen bu yöntemi uygulayın: İlk günkü gibi olacak

Kıyafetiniz çamaşır suyu olduysa sakın panik yapmayın. Hemen bu yöntemi uygulayan çamaşır suyu lekesini ortadan kaldırıyor. Kıyafetlerimiz yeni gibi olacak. İşte çamaşır suyu lekesi çıkartma yöntemi…

Temizliğin başkahramanı çamaşır suyu zaman zaman büyük bir çileye dönüşüyor. Mutfaktan tuvalete, banyodan salona kadar hemen hemen her yerde kullanılan çamaşır suyu lekeleri, virüsleri ortadan kaldıran başkahramandır. Ancak herkesin en büyük korkusu kıyafeti de yani çamaşır suyu olmaktadır. Kıyafetinize çamaşır suyu değdiyse sakın panik yapmayın. Hemen bu yöntemi uygulayan tüm kıyafetleri yeni almış gibi kullanacak.

ÇAMAŞIR SUYU LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Güneş ışığı: Çamaşır suyu lekesini çıkartmak için uygulayabileceğiniz en doğal yöntem Güneş ışığıdır. Çamaşır suyu olan kıyafetinizde güneş ışığına koyduğunuzda kumaşın renginin ağırlığını ve lekenin bir süre sonra ortadan kalktığını fark edeceksiniz.

camasir-suyu-lekesi-cikarma-kiyafet-boyama.jpg

Beyaz sirke: Temizlikten yemeğe kadar pek çok farklı alanda kullanılan beyaz sirke çamaşır suyu lekelerini de ortadan kaldırıyor. Çamaşır suyu bulaşan kıyafetinizi öncelikle su ile yıkayınız. Ardından bir kumaş parçasını beyaz sirkeye batırdıktan sonra leke olan bölgeye uygulayınız. Leke çıkana kadar aynı işlemi tekrarlayınız.

LEKE İNATÇIYSA BU YÖNTEMİ DENEYİN

Sodyum tiyosülfat: Ürüne internetten ya da marketlerden ulaşabilirsiniz. Bir kabın içerisine su ekledikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı sodyum tiyosülfat ekleyiniz. Lekenin bulunduğu yüzeye uyguladıktan sonra çamaşır makinesinde düşük ayarda yıkayınız.

camasir-suyu-lekesi-nasil-cikarilir.jpg

Kumaş boyası: Lekenin oluştuğu kumaşın renginde bir kumaş boyası alarak lekeyi kolayca kapatabilirsiniz. Bu sayede hem leke ortadan kalkacak hem de kıyafetiniz ilk günkünden daha güzel olacak.

Metil alkol: Çamaşır suyu lekelerini ortadan çıkartmak için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise metil alkoldür. Ancak metil alkol kullanırken dikkatli olunması gerekiyor. Bu ürünü çocukların ulaşabileceği yerlerden de uzak tutunuz.

metil-alkol-camasir-suyu.jpg

UYGULARKEN BUNLARA DİKKAT EDİNİZ

Kıyafetinizde oluşan lekeyi çıkartmak için öncelikle önlem almanız gerekiyor. Uygulama yaparken dikkat etmeniz gerekenler şu şekildedir:

  • Maske ve eldiven kullanarak uygulama yapınız.
  • Metil alkolü bir kap içerisine ekleyiniz.
  • Lekeli kıyafeti düz bir zemine serdikten sonra bir pamuk yardımıyla alkollü lekenin bulunduğu yüzeye uygulayınız.
  • Uygulama sonrasında kıyafeti bir gün beklettikten sonra çok düşük bir derecede yıkayınız.
  • Kıyafet kuruduğunda çamaşır suyu lekesini çıktığını fark edeceksiniz.
  • Metil alkol kullanım işleminde dikkatli olmanız gerekiyor. Cilde tahriş gibi problemlere yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN