Kıymalı Biber Dolması: Türk Mutfağının Lezzetli Bir Yemeği

Kıymalı Biber Dolması: Türk Mutfağının Lezzetli Bir Yemeği

Biber dolması, Türk mutfağının en sevilen ve geleneksel lezzetlerinden biridir. Özellikle kıyma ile hazırlanan biber dolması, misafir sofralarının vazgeçilmezi olmuştur. Bu yazıda, kıymalı biber dolmasının yapımı, malzemeleri ve püf noktalarıyla ilgili detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

1. Kıymalı Biber Dolması Nedir?

Kıymalı biber dolması, genellikle yeşil veya kırmızı biberlerin içinin doldurulmasıyla yapılan bir yemektir. Dolma içi olarak genellikle kıyma, pirinç, soğan, domates, biber ve baharatlar kullanılır.

2. Gerekli Malzemeler

8 adet büyük boy biber

250 gram kıyma

1 su bardağı pirinç

2 adet domates

1 adet soğan

2 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

Yarım demet nane

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Pul biber

3. Hazırlık Aşamaları

3.1. Biberlerin Hazırlanması Yeşil biberlerin sap kısımları kesilir ve içleri temizlenir. İçleri boşaltılan biberler yıkanır ve süzülmesi için bekletilir.

3.2. Dolma İçinin Hazırlanması Bir karıştırma kabına pirinç, kıyma, rendelenmiş soğan, doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi alın. Baharatlar eklenir ve malzemeler iyice karıştırılır.

3.3. Dolmaların Doldurulması Hazırlanan iç malzeme biberlerin içine doldurulur. Biberlerin ağız kısımları kapak gibi kapatılır.

3.4. Pişirme Aşaması Dolmalar, geniş bir tencereye dizilir. Üzerlerine dilimlenmiş domatesler eklenir. Bir miktar zeytinyağı gezdirilir ve tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.

4. Püf Noktaları

Biberleri dolarken içlerini çok fazla doldurmamaya özen gösterin, çünkü pirinç pişerken şişecektir.

Pişirme esnasında tencerenin kapağını sık sık kontrol edin ve gerektiğinde az miktarda su ekleyerek dolmaların yanmamasını sağlayın.

Pişen dolmaların üzerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN