Konut ve otomobil almak isteyenler dikkat! Yeni dönem başlıyor: Artık noterlerde bu yapılacak

Konut ve otomobil almak isteyenler dikkat! Yeni dönem başlıyor: Artık noterlerde bu yapılacak

Noterlerde tapu işlemleri ile ilgili yapılacak işlemlerde yeni düzenlemeler geliyor. Peki artık ne yapmak gerekiyor? Tüm detaylar haberimizde.

Dükkan, arsa ya da ev satışları ile ilgili noterlere değişiklik geliyor. Artık tapu işlemlerinde bunlar yapılacak! Peki ne zaman yeni düzenleme yürürlüğe girecek? Artık hangi işlemler yapılacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

NOTER İŞLEMLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Artık noterlerde 1 Temmuz tarihinden itibaren dükkan, arsa, ev satışları yapılabilecek. Bu şekilde işlemler beş kat daha hızlı yapılacak ve yeni nesil dolandırıcılığın önüne geçilmiş olacak. Noter Başkatibi Hakan Çağlar tarafından yapılan açıklamaya göre tapu dairesinden alınacak tapu yerine geçici belge verilecek ve belge ile tescil yapılabilecek. Artık dükkan, arsa, ev gibi gayrimenkul satışları noter üstünden yapılabilecek. 

Artık Ev Satışları Noter Üstünden Yapılabilecek

Noterlerin sisteme dahil olmasıyla işlemler daha hızlı gerçekleştirilecek ve güvenlik yükselerek dolandırıcılığın önüne geçilmiş olacak. Arsa, dükkan, konut gibi devir işlemleri 1 Temmuz itibariyle noter huzurunda yapılabilecek. 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak yeni sistem randevu usulüyle yapılacak. Randevu alınarak gün geldiği zaman alıcı ve satıcı işlemlerini noter aracılığıyla yapabilecek. Yeni satış işlemleri ile ilgili noter ücretlerinin de düşük olması bekleniyor. Bu şekilde yapılacak işlemler eskiye göre beş kat daha hızlı yapılmış olacak. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN