Köpekler neyle beslenir?

Köpekler neyle beslenir?

Birçok insanın evlerinde beslediği veya beslemeyi hayal ettiği hayvanlardan birisi de köpektir. Bu hayvanın birçok hayvandan öne geçmesinin özelliği sahibine sadık olması ve en yakın dost samimiyeti vermesidir. Kişinin her anını güzelleştirir, özel duygular hissettirir.

Bu güzel yanlarının olduğu kadar zor yanları da vardır. Köpeğin bakımı, beslenmesi, sağlığı iyi olduğu taktirde sahibiyle daha uyumlu zaman geçirir.

PEKİ, BU SADIK DOST OLAN KÖPEKLER NEYLE BESLENİR?

Çeşitli mamalar arasında seçicilik yapan köpekler kuşkusuz et yemekten daha çok hoşlanırlar. Bunun yanı sıra pirinç ve muz sevdikleri yiyecekler arasındadır. Köpeklerin beslenme hususunun yanı sıra gün içinde tükettiği su miktarı da büyük önem taşır.

Köpekler hakkında birçok bilgiye ulaşmış uzmanlara göre günlük tükettikleri gıdaların 2.5 katı kadar su içmeleri tavsiye edilir. Gebe olan köpeklerin su içme ve beslenmede gebe olmayan köpekler göre daha fazla olması gerekir.

KÖPEKLER NE YEMEZ?

Köpekler için çok dikkat edilmesi gereken bir konu vardır. Köpeklerin şeker içerikli çikolata vb. ürünleri asla tüketmemeleri gerekir. Çünkü çikolata köpek için zehir saçmaktadır. Köpek çikolata yer ise Pancreatitis isminde bir hastalıkla karşılaşılabilir ve uzun müddet bu hastalığın pençesine yakalanma riski vardır.

KÖPEKLER BESİNLERİNİ NASIL TÜKETİR?

Köpeklerin öğünleri önlerine konulunca bir müddet gözlediğinizde ne kadar hızlı bir şekilde öğününü bitirdiğini görüp şaşırmış olursunuz. Bu durum köpekler için bir soru değildir. Çünkü köpeklerin sindirimi yemek mideye ulaştığında başlar ve yemekleri çiğnemek için fazla çaba sarf etmelerine gerek kalmaz.

Dişleri sivri olduğu için çiğnemek yerine direkt yutmayı tercih eder. Köpekler yemekleri tüketme bakımından tamamen farklı olsalar bile, öğünlerindeki temel gıda maddeleri karbonhidratlar, yağlar ve özellikle proteinler içerir. İnsanlar gibi köpeklerinde hayatlarını sağlıklı devam ettirebilmeleri için sağlıklı beslenmeye önem vermek gerekir. Peki, Köpekler Neyle Beslenir? İşte yanıtı.

KÖPEKLER NE YER?

Köpek düzenli beslendiği sürece yediği yemekte seçici davranır. Çeşitli mamalar alıp yedirmeye çalışan köpek sahibi bazı mamaların tüketilmediği fark eder. Daha çok et türü seven bu hayvan seçicidir. Köpek maması dışında yedirilecek bazı besinler; et, tavuk, balık, hindi, süt, sade beyaz ve tam tahıllı olan ekmekler, elma, kırmızı et yedikleri besinlere örnek verilebilir.

YAVRU KÖPEK NE YER?

Yavru köpekler yetişkin köpeklere nazaran daha çok vitamin takviyeli besinler almalıdır. Doğdukları an itibariyle düzgün beslenmeleri oldukça önemlidir. Köpek yavruları annelerinin sütü ile besin ihtiyaçlarını karşılamayı bıraktıkları anda beslenmede zorluk çekerler.

Bu anda yavru köpeğe gereksinim olan mamanın en kalitelisini almak ve tüketimini kolaylaştırmak için mamaya su eklemek kedi için mantıklı bir davranıştır. Yavru kedinin besininde bulunan kalori miktarı, protein vitamin ve mineraller kedinin gelişiminin hızlanmasına ve sağlıklı bir şekilde olmasına olanak sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN