Koyun sürüsünün içindeki gizli keçiyi bulabilir misin? 11 saniyede bulanların IQ puanı 140 çıkıyor!

Koyun sürüsünün içindeki gizli keçiyi bulabilir misin? 11 saniyede bulanların IQ puanı 140 çıkıyor!

Optik illüzyon IQ testi: Resimde koyun sürüsünün içindeki gizli keçiyi bulmaya çalışın. Ortalamanın üzerinde zekaya sahip kişiler, gizlenen keçiyi 11 saniyede fark edebilir.

Optik illüzyonlar genellikle beynin nesneleri algılama biçimini zorlayan bir nesnenin veya çizimin veya insanların zihin büken ve şekil değiştiren görüntüleridir. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi çeşitli optik yanılsama türleri vardır. Araştırmalar, normal bir insan beyninin olaylara veya görüntülere farklı bakabildiğini ve her açıdan farklı bir algı oluşturduğunu gösteriyor. Çoğu zaman, bu optik illüzyonlar, şeyleri nasıl algıladığınıza ve zeka seviyenize biraz ışık tuttuklarından psikanaliz testinin bir parçası haline gelir. Bu kez, resimdeki koyun sürüsünün içinde saklanan keçiyi görmeniz gereken optik yanılsamanın zekice bir örneğini bulduk.

1-011.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ KEÇİYİ BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim zor bir bilmecedir ve hem yetişkinler hem de çocuklar için bir zeka oyunu olarak tasarlanmıştır. Bu optik illüzyonda, bir siyah beyaz koyun sürüsü görebilirsiniz. Ancak sürünün içinde bir yerlerde bir keçi saklanmaktadır. Bulmaca, “Bu koyun sürüsünde saklanan bir keçi var. Onu ne kadar çabuk bulabilirsin?”

Bu optik yanılsamanın en zor yanı, koyun sürüsünün içindeki gizli keçiyi tespit etmektir. Görüntü, binlerce yetişkinin, fotoğrafın içindeki gizli keçiyi bulmaya çalışırken başlarını kaşımasına neden oldu.

GİZLİ KEÇİYİ GÖRDÜN MÜ?

Resimdeki koyun sürüsünün içinde gizlenen keçiyi sadece 11 saniyede tanımanın olağanüstü zekanızın bir göstergesi olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, zor bulmacaları çözerek beyninizi ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu ortaya çıkardı.

Optik illüzyonlar, beynimizin nasıl çalıştığına dair bazı büyüleyici bilgiler sağlar. Çoğu zaman, belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılamamız için zihnimizi kandırabilir. Öyleyse söyle bize, bu optik yanılsamanın içindeki gizli keçiyi gördün mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Bu optik yanılsama görüntüsüne yakından bakın ve koyun sürüsünün içindeki gizli keçiyi bulmaya çalışın. Keçiyi bulmak çok zor görünebilir, ancak görüntünün sağ üst tarafındaki hayvanın yüzüne bakarsanız, gizlenmiş keçiyi görebilirsiniz. Keçinin boynuzları onu koyundan ayırır. Kolaylık olması için, aşağıda verilen resimde gizli keçiyi vurguladık:

2-005.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN