Kuru biberleri yıl boyu tazecik tutacak yöntem! Hem sağlıklı hem pratik: Hiçbir şekilde küflenme ve çürüme olmuyor

Kuru biberleri yıl boyu tazecik tutacak yöntem! Hem sağlıklı hem pratik: Hiçbir şekilde küflenme ve çürüme olmuyor

Kış hazırlığı yapanların vazgeçilmezi olan kuru dolma biberini yıl boyunca tazecik muhafaza etmek oldukça kolay. Uygulayacağınız birkaç saklama yöntemi ile kuru biberleriniz asla küflenmeyecek…

Kuruttuğunuz kuru biberleri küflenmeden saklamanın yöntemini merak ediyor musunuz? Aslında yapmanız gerekenler oldukça basit. Birkaç yöntemle kuru biberleriniz uzun süre tazeliğini koruyacak ve küflenmeyecek. İşte, kuru biberleri küflenmeden saklamanın yöntemleri…

İYİ PİŞİRME

Kuru biberlerinizi kullanmadan önce iyi pişirmeniz çok önemli. İyi pişirmek nemin buharlaşmasını sağlarken küflenmeyi de önleyecektir. Bu yüzden, kuru biberlerinizi önce sıcak suda bekletip ardından pişirme yöntemini uygulayabilirsiniz.

DOĞRU KURUTMA

Biberlerin doğru kurutulması da küflenmenin önüne geçer. Bunun için biberleri güneşte ya da fırında düşük ayarda kurutmayı deneyebilir ve böylece içindeki suyu tamamen arındırabilirsiniz. Çünkü su biberin küflenmesi için en etkili faktördür.

kuru-dolma-biberi.jpg

HAVASIZ KAPLARDA SAKLAMA

Biberlerinizi temiz ve kuru bir cam kavanozda ya da hava almayan saklama kaplarına koyun. Bu şekilde buzdolabında ya da serin ve kuru bir yerde sakladığınızda hiçbir şekilde küflenmeyecektir.

PİRİNÇLE BİRLİKTE SAKLAYIN

Kuru biberlerin nemini almak da küflenmesini önleyecektir. Bunun için kuru biberlerinizi sakladığınız kavanoz ya da kutunun içine birazcık pirinç serpiştirmeniz yeterli olacaktır. Pirinç biberlerdeki nemi almaya yardımcı olur.

Bu yöntemlerle biberlerinizi küflenme korkusu olmadan rahatça saklayabilirsiniz. Temizlik, kurutma ve saklama şartlarına dikkat etmek biberlerin küflenmeden taze bir şekilde saklanması için oldukça önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN