Kuru fasülye ve nohutu haşlarken içine atın! 5 dakikada pişiren, şeflerin gizli formülü açığa çıktı!

Kuru fasülye ve nohutu haşlarken içine atın! 5 dakikada pişiren, şeflerin gizli formülü açığa çıktı!

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan nohut, barbunya ve kuru fasulye tüketmek başlıca listelerde yer alırken vitamin deposu olan baklagillerin en lezzetli yemekler olarak bilinir. Nohut, kuru fasulye ve barbunya yapacaklara öyle bir püf noktası haberi geldi ki bütün işleri kolaylaşacak. İşte baklagiller pişirilirken içine katılması gereken o madde haberimizde.

Türk mutfağının olmazsa olmazlarından olan üç bakliyat her sofrayı zenginleştirirken akşam yemeklerinde tercih edilen nohut, barbunya ve kuru fasulye pişirilmesinde ise bilinmeyen püf noktaları gündeme geldi. Yemeğinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız bunu deneyin.

KARBONAT EKLEYİN

Kuru fasulye, barbunya ve nohut pişirirken mutlaka tencerenin içerisine bir tutam karbonat eklenmesi tavsiye ediliyor. Yemeğin lezzetine lezzet katacak bu püf nokta aynı zamanda bakliyatların daha güzel pişmesine de yardımcı oluyor.

bakliyat pişirme püf noktaları

KURU FASULYE YEMEK MALZEMELERİ

1 kâse kuru fasulye

500 gram kuşbaşı

1 orta boy kuru soğan

2 sivri biber

1 kırmızı biber

1 büyük boy domates

1 yemek kaşığı salça

Sıvı yağ

İsteğe göre baharat

Tuz

TARİF

Fasulyeler bir gece öncesinden suya konularak ıslatılır. Sabah bol suda yıkanarak tencere içerisine alınır ve etler ise aynı zamanda düdüklüye alınarak haşlanır. İkisi de haşlandıktan sonra uygun tencere içerisine yağ alınarak soğanlar kavrulmaya başlanır ve etler ilave edilir. Biberler de eklenerek salçayla beraber iyice kavrulmaya başlanırken baharatlar ve tuz isteğe göre eklenir. Pişen kuru fasulye servis edilir. Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN