Limonları salatalar dışında da farklı kullanım alanlarını duyunca küçük dilinizi yutacaksınız! Sizde şimdi deneyin!

Limonları salatalar dışında da farklı kullanım alanlarını duyunca küçük dilinizi yutacaksınız! Sizde şimdi deneyin!

Limon, turunçgiller ailesinden bir meyvedir ve halk arasında kabuğu, meyvesi ve suyu; soğuk algınlığı, sabah yorgunluğu, artirit, romatizma ve cilt bakımı gibi farklı durumların yanı sıra ayrıca yemeklerde lezzet verici olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak çok farklı kullanım alanları da vardır...

Ucuz, bulması çok kolay ve geleneksel ev temizlik maddelerinden daha güvenli olan limonlar, sadece yemek pişirmek ve fırınlamak için kullanılan malzemelerden çok daha fazlasıdır. Evi doğal olarak temizlemenin harika bir yoludur.

1. MÜKEMMEL PARLATICI

Limon suyu en iyi, en doğal ve en ucuz parlatıcılardan biridir! Bulaşık makinesini çalıştırmadan önce yarım limonun suyunu sıkın, sofra takımlarınız daha beyaz, temiz ve lekesiz çıkacaktır. Yine de tohumları filtrelemeye dikkat edin her yere yapışabilirler! Kısacası bulaşık makinenizin en büyük düşmanıdırlar.

271a723ec81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c12.jpg

2. MUTFAK DOĞRAMA TAHTASINDAKİ İSTENMEYEN KOKULARDAN KURTULUN

Tahta kesme tahtanızdaki sarımsak veya soğan gibi keskin yemek kokularından kurtulmakta zorlanıyor musunuz? Basitçe üzerine yarım limon sürün, koku ve bakterilerden kurtulacaktır.
İstenmeyen yemek kokularından bahsetmişken, bir balık yemeğinden sonra limonların ellerinizi nasıl temizleyebileceğini ve kokulardan nasıl kurtulabileceğini de söyleyelim. Bir kaba ılık su dökün ve içine yarım limon sıkın, limonu durulayın ve elleriniz yeniden doğal bir şekilde taze koksun.

Buzdolabı: Buzdolabında kalan yemek kokularını giderebilirsiniz. Bir pamuğa veya süngere limon suyunu sıkın ve buzdolabını ferahlatmak ve kötü kokulardan kurtulmak için buzdolabında birkaç saat bekletin. Aynısını Tupperware'iniz için de yapabilirsiniz!

Mikrodalgalar : Mikrodalgalardaki yağ da kötü kokular gibi çok hızlı bir şekilde oluşur. Yani burada bir bonus puan için - limon kullanarak da mikrodalganızdaki kötü kokuları temizleyebilir ve onlardan kurtulabilirsiniz!

1 bardak suyu bir kaseye ölçün, limonu ikiye bölün, suyunu sıkın ve 2 yarısını suya koyun. Kaseyi mikrodalgaya koyun ve süreyi 3 dakikaya veya su kaynayana kadar ayarlayın. Kaseyi çıkarın ve bir bezle silin! Limon kabuğundan elde edilen yağ ile birleşen buhar, mikrodalga fırının içindeki her türlü yağ, kir ve kiri gevşetmeye yardımcı olur ve tüm yiyecek kokularını ortadan kaldırır.

3. MUSLUKLARINIZA, TENCERELERİNİZE VE MOBİLYALARINIZA IŞILTI EKLEYİN

Mutfak ve banyo musluklarını yarım limonun kabuğuyla veya kesik tarafıyla ovun. Lekeleri parlatmak ve çıkarmak için yumuşak bir bezle yıkayın ve kurulayın - bu arada, bu aynı zamanda donuk tencere, tava ve çatal bıçak takımlarını da aydınlatmak için çalışır.
Doğal, ucuz ve kimyasal içermeyen mobilya cilası için onsuz yaşayamazsınız: bir ölçü limon suyu ile iki ölçü zeytinyağını birleştirin ve iyice karıştırın. Örneğin çizikleri ve lekeleri çıkarmak için genellikle iyi çalışır. Bu parke zeminlerde de işe yarar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN