Limonu aylarca bozmuyor! Deneyen inanamıyor, geç öğrendik

Limonu aylarca bozmuyor! Deneyen inanamıyor, geç öğrendik

Çorbada, salatada ve kırmızı et yemeklerinde sıkça kullanılan limon, doğru muhafaza edilmediği takdirde hızlıca küflenir. Limonun uzun süre bozulmadan kullanmak için bazı basit yöntemler mevcut. Peki, limon saklama yöntemleri neler? limon nasıl saklanır? Limon ne kadar dayanıklı? İşte, limonu uzun süre bozulmadan saklamanın püf noktaları...

Limonlar, içerdikleri yüksek asit oranı sayesinde uzun süre bozulmadan saklanabilir. Fakat yanlış saklandıklarında kısa sürede bozulabilir.

LİMON BUZDOLABINDA SAKLANIR MI?

Limonların en sık yapılan yanlış saklama yöntemi ise buzdolabında muhafaza etmek. Oysaki limonlar, buzdolabında saklandıklarında içerdiği nem sayesinde küf ve mantar oluşumuna daha yatkın hale gelir.

Limonların doğru şekilde saklanması için ise serin ve kuru bir yer tercih edilmeli. Limonlar, oda sıcaklığında ve güneş ışığı almayan bir yerde saklandıklarında aylarca bozulmadan tazeliğini koruyabilir.

Limonların kesildikten sonra da doğru şekilde saklanması önemli. Kesilen limonlar, hava almayacak şekilde kapalı bir kapta buzdolabında saklanabilir.

LİMON UZUN SÜRE NASIL SAKLANIR?

Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın mutlaka limonların kabuklarını soyarak ikiye bölmek suretiyle saklamanız önemli. Böylece daha uzun süreli ve sağlıklı şekilde tutabilir, ne zaman isterseniz lezzetli biçimde tüketebilirsiniz.

Özellikle eğer genelde yarım limon kullanıyorsanız, mutlaka küçük limonları satın almaya özen göstermelisiniz. Bu sayede hem israftan kurtulmuş olursunuz hem de limonlar sağlık içinde ve lezzetli biçimde tüketilebilir.

LİMON BOZULMAMASI İÇİN NASIL SAKLANIR?

* Eğer limon dilimli değil ise buzdolabında 5 veya 6 gün kadar saklanabilir.

* Eğer limonlar dilimli ise o zaman streç bir filme sarmak mümkün. Eğer elinizde streç film yok ise o zaman kavanoza kapatarak hava almayacak şekilde dilimli limonları saklayabilirsiniz. Böylece kurma ve sertleşme olmadan güvenle saklamak mümkün.

* Aynı şekilde limon suyunu yine kavanoza yerleştirmek suretiyle hava almayacak biçimde saklamanız mümkün. Burada dikkat etmeniz gereken husus kesinlikle plastik şişe kullanmamanızdır. Tabii bu yöntem için mutlaka limon kabuklarını soymanız ve çekirdeklerini çıkarmanız önerilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN