Madalyaların arasındaki gizli saç tokasını kimse bulamıyor! Sadece IQ'su 160'ın üstünde olanlar 13 saniyede bulabiliyor!

Madalyaların arasındaki gizli saç tokasını kimse bulamıyor! Sadece IQ'su 160'ın üstünde olanlar 13 saniyede bulabiliyor!

Optik İllüzyon IQ Testi: IQ'su yüksek kişiler bu optik illüzyon testini çözebilir. İnsanların sadece %3'ü resimdeki madalyaların arasına gizlenmiş saç bandını 13 saniye içinde fark edebiliyor.

Optik illüzyon, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin, çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi pek çok türde optik yanılsama görmüş olmalısınız. Çalışmalar, optik yanılsamaların da psikanaliz alanının bir parçası olduğunu ve şeyleri nasıl algıladığınıza ışık tuttuğunu ortaya koyuyor. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, resimdeki madalyaların arasında bir saç bandının saklandığı resimde görülebilir.

1-011.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ TOKAYI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görsel çocuklar ve yetişkinler için resimli yapboz olarak paylaşılmıştır. Bu optik illüzyonda resimdeki altın, gümüş ve bronz madalyaları kazanabilirsiniz. İllüzyon, izleyicileri resmin içindeki madalyaların arasına gizlenmiş saç tokasını bulmaya davet ediyor. İnsanların sadece %3'ünün bu görseldeki gizli saç tokasını bulabildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

GİZLİ TOKAYI BULDUN MU?

İllüzyon, “Altın, gümüş ve bronz madalyalar arasında eksik bir saç tokası var. Rekabet kızışmadan önce bulun!" Diyerek meydan okuyor. Bulmaca yapımcıları ayrıca saç lastiğinin açık gümüş madalyalara benzer renkte olduğuna dair bir ipucu da veriyor.

Saç bandı şeklinden tanınabilir. Saç lastiği, saçı sabitlemek için kullanılan kumaş kaplı elastik dairesel bir banttır. Görüntü, resimde gizlenmiş saç bandını bulmaya çalışan binlerce yetişkinin kafasını kaşımasına neden oldu. Gizli saç tokasını bulmayı başardın mı?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Gizli saç tokasını bulmakta zorlanıyorsanız, size yardımcı olmak için buradayız! Resmin sağ alt tarafına dikkatlice bakarsanız bir saç bandı göreceksiniz. Bu optik yanılsama, görüşünüzün ne kadar iyi olduğunu ortaya çıkarabilir. Kolaylık olması için, aşağıda verilen resimde gizli tokayı vurguladık:

2-009.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN