Mark Zuckerberg'in Serveti Bir Günde 11 Milyar Dolar Arttı! İşte Mark Zuckerberg'in Gözlerinizi Yerinden Çıkaracak Serveti

Mark Zuckerberg'in Serveti Bir Günde 11 Milyar Dolar Arttı! İşte Mark Zuckerberg'in Gözlerinizi Yerinden Çıkaracak Serveti

Meta platformun sahibi Mark Zuckerberg , sosyal medya devi Facebook'un hisselerinin yüzde 17,6 artmasının ardından Perşembe günü kişisel servetine 11 milyar dolar ekledi.

Finansal kazanç, şirketin önde gelen sosyal medya ağı Facebook'un ilk çeyrekte öngörülen rakamlardan daha fazla kullanıcı eklediğini açıklamasından kısa bir süre sonra geldi. Perşembe günü eklenen zenginliklerin ardından, 37 yaşındaki Meta şefi, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre gelirinde tek günlük tarihi bir artış gördü ve serveti 85 milyar doları gördü.

haberici-001.jpg

DÜNYANIN EN BÜYÜK 20 MİLYARDERİ ARASINDA

Zuckerberg şu anda Bloomberg Endeksinde en zengin 12. sırada ve bir rapora göre milyarderler Carlos Slim ve Jim, Rob ve Alice Walton'ı geride bıraktı. Servetinin 49.6 milyar dolarını kaybettikten sonra bu yılın ilk çeyreğinde önemli bir kayıpla karşı karşıya kaldı fakat dünyanın en büyük 20 milyarderi arasında en yüksek olanı.

Bu, ana şirket Meta'nın 2021'in ilk aylarına göre yaklaşık yüzde 21 düşüşle 7,5 milyar dolar kar kaybetmesinden kısa bir süre sonra geldi. Bu, Meta'nın on yılı aşkın süredir karşılaştığı ilk ardışık kâr düşüşü.

META'DAN BEKLENMEDİK KÂR AÇIKLAMASI

Ayrıca, Meta'nın geliri yüzde 7 artarak 26.17 milyar dolardan 27.91 milyar dolara yükseldi.
Ancak sosyal medya devinin hisseleri bu yıl yüzde 39 ile hala kırmızıda. Çarşamba günü Meta, çeyrekte beklenenden daha iyi kar bildirdi ve yatırımcıları TikTok'tan gelen rekabet konusunda endişelendirdi.

Firma, bu yılın ilk üç ayında 27,9 milyar dolar gelir üzerinden 7,5 milyar dolar kar elde ettiğini söyledi. Ayrıca, Mart ayı sonuna kadar 2,94 milyara ulaşan aylık ortalama kullanıcı sayısının yüzde 3'ünü daha topladı.

haberici2.jpg

"UZUN VADELİ FIRSATLARA VE BÜYÜMEYE OLAN GÜVENİMİZ DEVAM EDİYOR"

Gelecekteki kazanımlara işaret eden Zuckerberg, "Bu çeyrekte bir dizi önemli şirket önceliklerinde ilerleme kaydettik ve ürün yol haritamızın açacağı uzun vadeli fırsatlara ve büyümeye olan güvenimiz devam ediyor." dedi.

Teknoloji devinin raporuna göre, yaklaşık 3.64 milyar insan her ay sosyal medya uygulamalarından ve platformlarından birini kullanıyor. Teknoloji titanının sosyal medya platformları arasında Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram ve sanal gerçeklik firması Oculus yer alıyor.

Zuckerberg, "Bugün her zamankinden daha fazla insan hizmetlerimizi kullanıyor ve ürünlerimizin dünyanın her yerindeki insanlara nasıl hizmet ettiğiyle gurur duyuyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN