Marketlerde satılıyor: Besinlerin kraliçesi, kaşık kaşık yenmeli! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ısrarla öneriyor

Marketlerde satılıyor: Besinlerin kraliçesi, kaşık kaşık yenmeli! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ısrarla öneriyor

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, en sağlıklı besinlerden biri olarak gösterdiği bir süt ürünün besinim düzenli tüketilmesini önerdi. Yüzyıllardır insanlar tarafından tüketilen bu süt ürünü besin, insan sağlığına pek çok fayda sağlıyor. İşte, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun besin önerisi...

Yoğurdun faydaları nedeniyle bu besleyici besin yüzyıllardır farklı kültürler tarafından tüketiliyor. Yoğurt, vücudun ihtiyaç duyduğu hemen her besini içeriyor. Düzenli olarak yoğurt yemek, vücuda birçok fayda sağlayabilir.

Yoğurdu süper besin olarak tanımlayan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, her gün bir kase yoğurt tüketmenin sağlığa faydalı etkisi olduğunu söylüyor.

YOĞURDUN FAYDALARI NELER?

Yoğurt, sindirim sistemini düzenleyen probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler, bağırsaklardaki faydalı mikroorganizmaların dengesini koruyarak sindirim sağlığını destekler. Sindirim sorunlarıyla mücadele etmede yardımcı olabilir ve sindirim rahatsızlıklarını azaltabilir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Yoğurdun içerdiği probiyotikler, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir. Bağırsaklardaki sağlıklı bakterilerin dengesi, vücudun hastalıklara karşı direncini artırabilir. Bu da enfeksiyonlara karşı korunmada önemli bir rol oynar.

KALSİYUM VE PROTEİN KAYNAĞI

Yoğurt, kalsiyum ve protein bakımından zengin. Kalsiyum, kemik sağlığını desteklerken, protein vücut dokularının onarılmasına ve kasların güçlenmesine yardımcı olur. Özellikle kalsiyum içeriği, kemiklerin güçlenmesi ve osteoporoz riskinin azaltılması açısından önemli.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Gazete Kolektif'te yer alan habere göre, laktik asit içeriği sayesinde, yoğurt sindirimi kolaylaştırabilir. Sindirim sistemini rahatlatarak, sindirim sürecini destekler ve sindirim sorunlarını hafifletebilir.

CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLER

Yoğurdun içerdiği vitaminler ve mineraller cilt sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Yoğurdun cilde uygulanmasıyla yapılan maskeler veya tüketilmesi, cildin nemlenmesine, akne ve diğer cilt sorunlarının azalmasına yardımcı olabilir.

Evde yoğurt yapımı, doğal ve sağlıklı bir alternatif sunar. Marketlerde bulunan hazır yoğurtlardan farklı olarak evde yapılan yoğurt, katkı maddesi içermez ve çok daha sağlıklı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN