Marketten salça alırken dikkatli olun! Çiftçi salça için gidecek domatesleri gösterdi: Görüntü mide bulandırıcı…

Marketten salça alırken dikkatli olun! Çiftçi salça için gidecek domatesleri gösterdi: Görüntü mide bulandırıcı…

Domates tarlasında çalışan bir emekçinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım olay oldu. Bundan sonra almadan önce iki kere düşüneceksiniz! Çiftçi salça için gidecek domatesleri gösterdi ve “ Marketlerden salça alırken dikkatli olun” diyerek uyardı…

Türkiye’de son senelerde gıda ürünleri için uygulanmakta olan sağlık yürütmeleri tartışmalara neden olurken, özellikle Rusya ile Avrupa ülkelerinin sağlık endişesinden dolayı kabul etmediği meyve ve sebzelerin tekrardan Türkiye’de satılması büyük tepkiler almıştı.

Türkiye’deki fiyat artışından en çok etkilenen kalemler arasında yer alan domates, son gelen zamlardan sonra resmen el yakmaya başladı. Yemeklerde olduğu gibi salçada da kullanılan bu ürünle ilgili son gelen görüntüler ise mide bulandırdı…

salcaa-uretimi.png

Tarlada domates hasadında çalışan çiftçi bir kadın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu duruma dikkat çekerek, neredeyse çürümek üzere olan domateslerin salça fabrikalarına satılarak market raflarına yerleştiğini duyurdu.

“EVDE KENDİNİZ YAPIN”

Sosyal medyada yaptığı paylaşımda çürük domatesleri paylaşan kadın, “Fabrikada yapılan salça bundan oluyor. Yemeyin, marketlerden almayın, evde kendiniz yapın” diyerek herkesi uyardı.

salca-uretimi.png

Mutfaklarımızın vazgeçilmezi olan salça da artık gıda boyasından nasibini alıyor. Bu sayede salçada olması gereken kırmızı renk tutturulurken daha az domates ve daha fazla katkı maddesi kullanılmış oluyor. Fakat salça renklenirken, insan sağlığı hiçe sayılıyor. Özellikle de merdiven altı üretimlere karşı uzmanlar herkesi uyarıyor.

Gıda mühendisleri, salçaya renklendirici koymanın gereksiz olduğunu vurgulayarak, “Buradaki asıl sorun, kontrol sistemi içerisinde olmadığı için rahatça hilelere başvurabilecek olan merdiven altı tabir ettiğimiz kayıtsız işletmelerin ürünleri ve açıkta satılan salçalardır” ifadelerini kullanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN