Mart sonu dert başı oldu! Kritik 3 güne dikkat: O iller resmen buz kesecek!

Mart sonu dert başı oldu! Kritik 3 güne dikkat: O iller resmen buz kesecek!

Hava sıcaklıklarının değişkenliğiyle beraber vatandaşlar hava durumunu yakından takip etmeye başladı. İklim bilimci Dr. Okan Bozyurt kocakarı soğukları olarak adlandırılan soğukların bitmediği yorumunu yaptı. Meteoroloji de yağışlı havalar içi 2 günü işaret ederken son 3 güne dikkat çekti.

Üç mart dokuzundan biri geçerken gözler diğer ikisine çevrildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, kocakarı soğuklarının hemen sonrasında başlayacak olan soğuklar için önemli uyarılarda bulundu. Hava urumuna dair detayları paylaşan Bünyamin Sürmeli nisan ayının ilk günlerine işaret ederken 2 gün için dikkatleri üzerine çekerken hava sıcaklıkları için uyarılar yapıldı.

KOCAKARI SOĞUKLARI YERİNİ MART DOKUZU SOĞUKLARINA BIRAKTI

Yapılan açıklama üzerine kocakarı soğuklarının yerine ülkemizde yoğun yağışlarla beraber yol açılan durumlara karşılık olarak hemen ardından mart dokuzu soğuklarının geldiği duyuruldu. Bahar aylarıyla beraber özellikle mart ayında sayılı günler çok fazla olurken kocakarı soğukları tüm ülkeyi etkisi altına almaya başladı.

21 Mart tarihiyle beraber hava sıcaklıkları yükselişe geçerken Bozyurt, arada soğuklar olacağına işaret ederken 3 tane mart dokuzu var. Normalde birinci mart 22 Mart ikinci mart dokuzu 31 Mart olurken üçüncü ise 9 Nisan olurken bu tarihlerin öne çekildiği belirtildi.

Mart dokuz hava durumu

METEOROLOJİDEN 2 GÜNE İŞARET

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen 5 günlük hava durumuna karşılık olarak çarşamba ve perşembe günlerinin ülkemiz genelinde yağışların etkili olacağını gösterdi. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde buzlanmayla beraber don olayı görüleceği tahminleri yapıldı. Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle beraber Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ riski görüldü.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Ordu ve Giresun çevreleriyle beraber Samsun'un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasıyla beraber sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışları ise ulaşımda ki aksamaları beraberinde getiriyor. Rüzgar ise batı ve orta Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlü olarak kuvvetiyle beraber eserken olumsuzluklara karşılık dikkatli olunması adına tedbir önlemleri alındı. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN