Meğer bu yüzden böcekleniyormuş! Böcek, kurtcuk, kelebek yaklaşamayacak: Tam bir koruma kalkanı! Tek yaprağı bile çok etkili

Meğer bu yüzden böcekleniyormuş! Böcek, kurtcuk, kelebek yaklaşamayacak: Tam bir koruma kalkanı! Tek yaprağı bile çok etkili

Kuru fasulye, nohut, mercimek, pirinç ya da bulgur gibi besinleri saklamak özellikle nemli bölgelerde büyük bir çile haline dönüşüyor. Bakliyatları tek bir ürün ile bütün börtü böcekten koruyabilirsiniz. İçerisine tek yaprak koymak bile tüm sorunu kökten çözüyor. İşte böceklenmeye en etkili yöntem…

Bu yöntem ile bütün bakliyatlarınızı koruma altına alabilirsiniz. Adeta bir kalkan görevi gören o yöntem istenmeyen böcekleri anında yok ediyor. Nemli ortamlarda bakliyatların küflendiği, renk değiştirdiği hatta lezzet kaybına uğradığı görülürken içerisinde zaman zaman böceklerde oluşabiliyor. Tüm bu problemleri ortadan kaldıracak ufak çaplı detayları sizlerle paylaşıyoruz. İşte böceklenmeye en etkili yöntem…

ADETA BİR KORUMA KALKANI

Mercimek, bulgur, pirinç gibi bakliyatları uzun süre saklamak için uygulayabileceğiniz en etkili yöntem defne yaprağıdır. Bakliyatları koydunuz kabın içerisine bir veya iki adet defne yaprağı koymak hem bozulmasını önleyecek hem de böceklerden koruyacaktır.
Oldukça etkili bir yöntem olan defne yaprağının yanı sıra uygulayabileceğiniz farklı yöntemlerde bulunuyor. Bakliyatların içerisine sarımsak veya karanfil koymak da böceklenmeyi önlemektedir. Bakliyat almadan önce güzelce kontrol edilmesi de önemli bir detaydır. Bakliyatların üzerinde delik leke veya küf izi görmeniz durumunda almamanızı tavsiye ediyoruz. Besin zincirinde oldukça önemli bir yere sahip olan bakliyatların çok sağlıklı olduğu da bilinmektedir ancak böcek riskine karşı korumak da oldukça önemlidir.

defne-bakliyat.jpg

BAKLİYATLARI NASIL SAKLANIR?

Bakliyatları uzun süre saklamanın belli başlı püf noktaları bulunuyor. Özellikle depolanması ve saklanması zor ürünler olan bakliyatların böceklenmemesi için bu yöntemleri uygulayınız:

Temiz depolama koşulları
Bak fiyatları sakladığınız kabı önceden iyice temizleyerek kurulamanız gerekiyor. Depolama için kullandığımız kabın içi ve dışının temiz olması gerekmektedir. Bu sayede böceklerin üremesi ve büyümesi de sınırlandırılmış oluyor.

Hava sızdırmaz kaplar kullanın
Bakliyatları ağzı hava almayan sıkıca kapanan kaplar içerisinde saklayınız. Havanın içeri girmesine engelleyen bu kaplar aynı zamanda böcekleri de engellemektedir. Böcek oluşumuna destek olan nemi de engellemiş olacaksınız.

bakliyat-yikama.jpg

Buzdolabı veya derin dondurucu kullanın
Bakliyatları uzun süre saklamanın bir diğer yolu ise ürünleri buzdolabında ya da derin dondurucuda saklamaktır. Buzdolabı yapıda derin dondurucular böceklerin üremesini engeller.

Sıcaklık ve nem kontrolü
Bakliyatları sakladığınız ortamın sıcaklığı ve nemi de önemli bir detaydır. İdeal olarak bakliyatları serin, kuru ve ısıdan uzak bir yerde muhafaza etmeniz gerekiyor.

bakliyat.jpg


Periyodik kontroller
Bakliyatları düzenli olarak kontrol etmeniz ve havalandırmanız gerekmektedir. Bu sayede bozulan ürünleri önceden fark ederken uzun süre kontrolü saklama sağlayabilirsiniz.

İyi kapatılmış kaplar
Bakliyat sakladığımız kabın ise ağzının sıkı bir şekilde kapandığına dikkat ediniz. Böceklerin içeri girmemesi için bu detayı kesinlikle atlamayınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN