Memur emeklileri bayram edecek! En az bu kadar maaş farkı hesaplara yatacak: Bir ayda çifte maaş müjdesi

Memur emeklileri bayram edecek! En az bu kadar maaş farkı hesaplara yatacak: Bir ayda çifte maaş müjdesi

Memurlar ve emekli memurlar 2023 yılına birden fazla zam ile mutlu girmişti. Toplu sözleşme zamları, enflasyon farkı ve refah payındaki artışa ek olarak 3.600 ek gösterge revizyonu ile memur maaşlarına önemli ölçüde zam yapılmıştı. Bundan sonra, göstergelerdeki fark da dahil olmak üzere maaşlara gelecekteki artışlar eklenecektir. Yani artışın etkisi daha fazla olacaktır. Memur emeklileri maaşlarını her ayın 1'i ve 5'i arasında çekmektedir. Daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Enflasyon verisinin açıklandığı 3 Ocak'tan bu yana ücret artışı sağlanamadı. Normalde memur ve emekli memurlar enflasyon ile toplu sözleşme arasındaki farkla birlikte %16.48 alıyor.

emekli maaşı

Ancak bu artış hayır kısmıyla birlikte &30'a çıkarıldı. Emekli memurlar da 15 Ocak'tan itibaren 15 günlük zam alacak.

emekli maaşı

BURAYA DİKKAT!

Ek rakam 2200'den 3600'e çıkıyor ve bir emeklinin maaşı 3 bin liradan fazla artıyor. Bu kapsamda ek göstergelerle birlikte 7,8 milyar liralık fark 2 milyon 384 bin 79 kişiye ödenecek.

emekli maaşı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, memur maaş farkının 27 Ocak'ta ödenmeye başlayacağını duyurdu.

emekli maaşı

Belirli unvan, derece ve kademeler ile hizmet yıllarına göre hem %30'luk fark hem de yarın hesaplanacak 15 günlük ek rakam farkı hesaplandı.

emekli maaşı

Eski-yeni maaş farkı ve yarın ödenecek fark tablosuna kanmayın. Yarın yatırılacak fark hesabında "15 günlük ek fark göstergesi" bulunur.

emekli maaşı

Yeni maaşlar 1 Şubat'tan itibaren hesaplara tam olarak yansıdı. Yani ek göstergelerdeki 30 günlük fark 1-5 Şubat'tan itibaren net bir şekilde görülüyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN