Meteoroloji hafta sonu için uyardı: Toz taşınımı geliyor

Meteoroloji hafta sonu için uyardı: Toz taşınımı geliyor

Hafta sonu Marmara ve Ege hariç yurdun kalanında yağış görüleceği tahmin edilirken hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceğini ancak iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerine çıkacağı dile getirildi. Buna ek olarak toz taşınımı uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, hava durumuna ilişkin, "Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Toroslar mevkii, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Güney Doğu Anadolu'nun batısı ile Konya, Kahramanmaraş, Malatya ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı bekleniyor" açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada hava sıcaklıklarının ise ülkenin iç ve batı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edildi.

'TEDBİRLİ OLUN' UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede toz taşınımı uyarısı yapıldı.
Açıklamada, "Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden; görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" cümleleri kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN