Meteoroloji'den 30 ile uyarı! Yağmurluk giymeden sokağa çıkmayın: O güne kadar sağanak yağış var!

Meteoroloji'den 30 ile uyarı! Yağmurluk giymeden sokağa çıkmayın: O güne kadar sağanak yağış var!

Hava durumu tahminleri hazırlandı. aman dikkat bu illerde yaşayanlar sakın...

TÜRKİYE’NİN YARISINA KODLU UYARI YAPILDI. HAVA DURUMUNA BAKMADAN DIŞARI ÇIKMAYIN!

MGM'den fırtına, sağanak, çığ, toz, kuvvetli rüzgar, lodosa karşı uyarı yapıldı. İste uzman yorumu ile önümüzdeki hafta sonuna kadar hava durumu tahminleri….

hava durumu

Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen insanları bu kez dikkatli olmaları konusunda uyardı. Şen’in hava tahminleri ve detayları….

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye geneli sağanak yağış etkisi altına gireceğini belirterek sıcaklıkların düşeceğini paylaştı. İşte güncel hava durumu raporu.

MGM tarafından açıklanan son hava durumu tahminlerine göre ülkenin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Anadolunun kuzey kesimleri, Kıyı Ege, Karadenizin iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile batısı ve Antalya, Manisa, Giresun illeri ve çevresi genellikle sağanak yağışlı ve yer yer gök gürültülü olarak geçecek.

RÜZGARA KARŞI DİKKAT!

hava durumu

Genel itibari ile güney yönünden hafif ve ara sıra orta şiddetli bir rüzgarı, ege ve göller bölgesi ve Marmara Bölgesinin güney doğusunda hakim olacak. Rüzgar 40 – 70 km /sa hızda eseceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de vatandaşların bu bölgelerde ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi vb felaketlere karşı dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu.

ŞİDDETLİ YAĞMUR BEKLENTİSİ

hava durumu

İzmir, Edirne ve Balıkesir çevrelerinde yerel yağışların olması bekleniyor. Yer yer şiddetini arttırması tahmin edilen bu yağışlara karlı da vatandaşların sel, su baskını vb durumlara karşı tedbirli olması istendi.

ÇIĞ TEKLİKESİ VAR!

hava durumu

Doğu Karadenizin iç kesinleri ve Doğu Anadolunun yüksek ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesine karşı uyarılar yapıldı.

TOZ TAŞINIMINA DİKKAT

Deprem bölgesine ise bir uyarı geldi. Bölgede toz taşınımı beklentisi olduğu bildirilirken olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

30 İL KODLU UYARI

hava durumu

MGM 4 ile turuncu kodlu ve 26 ile de sarı kodlu uyarı verdi. Bu iller Adana, Ağrı, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Malatya, Muş, Şanlıurfa, Bayburt, Ardahan, Adıyaman, Bingöl, Siirt, Giresun, Rize, Trabzon, Kars, Gümüşhane, Kilis, Kahramanmaraş, Van Şırnak, Iğdır, Osmaniye.

METEOROLOJİ UZMANINDAN YORUMLAR

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr Orhan Şen sosyal medya hesabından hava durumu tahmini yaptı. Hava sıcaklığının 4-5 derece kadar düşeceğini belirten Şen, önümüzdeki 3 gün de Türkiye genelinde hava durumunun yağışlı geçeceğini sıcaklıkların da 4-5 derece kadar düşeceğini belirtti.

hava durumu

Şen hava sıcaklıklarının Cumartesi gününe kadar bu şekilde seyir edeceğini belirtirken ülke genelinde lodos beklediğini de sözlerine ekledi. Şen vatandaşlara montsuz ve üstsüz çıkmamaları konusunda da uyarılarda bulundu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN