Meyve-sebze soyacağındaki delik meğer bu işe yarıyormuş! Zamandan ve emekten büyük tasarruf sağlıyor

Meyve-sebze soyacağındaki delik meğer bu işe yarıyormuş! Zamandan ve emekten büyük tasarruf sağlıyor

Meyve ve sebze soyacağında genellikle bulunan delikler oldukça işlevsel bir özelliğe sahip. Sırrını öğrenince, 'keşke daha önce öğrenseydim' diyeceksiniz. İşte, meyve soyacağındaki deliğin kullanım şekli...

Çoğu meyve ve sebze soyacağının üzerinde bir delik bulunur. Bu delikler tasarım gibi görünse de aslında bize çok pratiklik sağlıyor.

Meyve ve sebze soyacağının üzerinde hiçbir işe yaramayan veya tasarım gibi görünen aslında hayatımızı kolaylaştıran özelliklere sahip.

MEYVE SOYACAĞININ ÜZERİNDE BULUNAN DELİK NE İŞE YARIYOR?

Meyve ve sebze soyacağının üzerinde yer alan delikler aslında meyve ve sebzelerde olukça pratiklik sağlıyor. Deliğin amacı, meyve ve sebzelerde bulunan çürük kısımları çıkarmak.

Deliği yalnızca meyve ve sebzelerde bulunan çürükleri almak için değil, mesela domatesin üzerinde bulunan beyaz kısmı soyacağın bu deliğiyle kolaylıkla alabilirsiniz.

Aynı zamanda portakal soyarken portakalın kabuğunu çizmek için soyacağın bu deliğini kullanabilirsiniz. Öte yandan bu deliği karnıyarık yapmak için kullanacağınız patlıcanları yarmak için de kullanılabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN