Milyonlar nefesini tuttu! Asgari ücrete o tarihte ara zam müjdelendi

Milyonlar nefesini tuttu! Asgari ücrete o tarihte ara zam müjdelendi

Yeni seneye girmeden belirlenen asgari ücret zamları sonrasında yeni bir müjde daha geldi. Asgari ücret yeniden mi zamlanıyor? Tüm detaylar haberimizde.

Vatandaşlar merakla asgari ücrete yeni bir ek zam yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki asgari ücretin yeniden zamlanması söz konusu mu? Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRET YENİ ZAMLARI

Vatandaşlar seçim öncesinde asgari ücrete yeni bir zam yapılmasını bekliyor. Tahminlere göre asgari ücrete Mart ayında tekrar bir zam gelerek 10 bin TL olması bekleniyor. Bu durumda yeni zamların üstünden 3 ay geçmeden asgari ücret tekrar zamlanmış olacak. Asgari ücretin yeniden zamlanacağı tahminleri karşısında uzmanlar da iş istihdamı ile ilgili açıklamalarına devam ediyor. 

Asgari Ücret Ek Zamları

Uzmanlar bu fazla artış sonrasında işyerlerinin personel çıkarmaya başlayacağını ve sigortalı iş bulmanın giderek zorlaşacağını, dolayısıyla işsizlik sorununun daha çok artacağının altını çizdi. Ancak devlet bu zam sonrasında işyeri sahiplerini destekleyecek gibi tahminler de bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete daha önce zam yaparken beklenmedik bir tablo olduğu takdirde yeni bir düzenleme yapmaktan kaçınılmayacağını, çalışanların gelir ve refah seviyelerinin artması ve kimsenin hakkının zayi olmasına izin vermeyeceklerini söylemişti. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN