Milyonlarca emekliye müjde! Bu tarihte hesaplarınıza ek ödeme yapılacak: Emekli bayram ikramiye ödeme tarihi netleşti!

Milyonlarca emekliye müjde! Bu tarihte hesaplarınıza ek ödeme yapılacak: Emekli bayram ikramiye ödeme tarihi netleşti!

Bağ-Kur ve SKG emeklilerine yılda iki kez ödenen emekli bayram ikramiyesinin artacağı açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamaya göre, emekli maaşlarına ek olarak verilen ikramiyeler artacak

Bakan Bilgin'in açıklamalarına göre, en düşük emekli aylığına yönelik düzenleme çalışmaları yapılıyor ve bu çalışmanın enflasyonun etkisini ortadan kaldırmayı hedeflediği belirtiliyor. Bakan Bilgin, bu düzenlemeyi en kısa sürede Cumhurbaşkanı'na sunacaklarını ve emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacağını söylüyor.

Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilediği şehirleri kapsayacak şekilde asgari ücret düzenlemesine yönelik bir çalışmanın da yapıldığı ifade ediliyor. Bakan Bilgin, bu çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte kamuoyuyla paylaşacaklarını söylüyor.

emekli

Bakan Bilgin ayrıca gazetecilerin EYT ile ilgili sorularına da yanıt veriyor ve emeklilikte yaşa takılanların mağduriyet yaşadığını ve bu durumun ortadan kaldırılması gerektiğini belirtiyor. Bakan Bilgin, emeklilerle ilgili reform şeklinde bir düzenleme yapılması konusunu da gündeme getiriyor.

Ramazan Bayramı'nın 21 Nisan'da başlayacağı hatırlatılıyor ve emeklilerin bayram ikramiyesi ödemelerinin bayramdan 1 hafta önce hesaplara yatırılması bekleniyor. Eğer zam yapılmazsa, emekli ikramiyeleri 1100 lira olarak ödenecek. Ancak TÜED tarafından yapılan bir öneri kabul edilirse, emekliler 5500 lira bayram ikramiyesi alabilecekler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN