Milyonların beklediği EYT açıklaması geldi! İşe başlangıç tarihi öne çekilebilecek mi? Bakan Bilgin herkesin merak ettiği o soruya açıklık getirdi!

Milyonların beklediği EYT açıklaması geldi! İşe başlangıç tarihi öne çekilebilecek mi? Bakan Bilgin herkesin merak ettiği o soruya açıklık getirdi!

Emeklilik hayali kuran milyonlar yaş sınırına takılıyor. Konuya dair düzenlemelerin 5 gün içerisinde meclise taşınması bekleniyor. Yaş sınırına takılan vatandaşların kafasını karıştıran sorularla ilgili detayları ise Bakan Vedat Bilgin açıkladı. İşte, Bakan Bilgin'in herkesin merakını gideren o açıklaması...

Prim şartını tamamlayan fakat yaş sınırına takılan vatandaşların mağduriyeti uzun zamandır devam ediyor. Temmuz ayı başlarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın başlattığı EYT çalışmasının, önümüzdeki haftalarda Meclis'e sunulması bekleniyor.

TARİH GERİYE ÇEKİLEBİLECEK Mİ?

EYT yasası 1999 yılından önce sigorta girişi olan vatandaşları kapsarken tarihin geriye çekilip çekilmeyeceği ise merak ediliyor. Aynı zamanda yasa kapsamında emekliye ayrılmak isteyenler çalışma hayatlarının sürmesi durumunda artan sigorta ödemeleri nedeniyle işten çıkarılma tehlikesi yaşıyor.

 eyt

HERKESİN KAFASINI KARIŞTIRAN O KONUYA BAKAN BİLGİN AÇIKLIK GETİRDİ!

Primini dolduran fakat emekliye ayrılamayanlar için düzenlemenin meclise taşınması bekleniyor. Bakan Vedat Bilgin konuyla ilgili yaptığı açıklamasında tarihlerde hiçbir değişiklik olmayacağını belirtti. Bakan Bilgin, 8 Eylül 1999'dan itibaren tarihlerin geçerli olacağını, doğum ile askerlik borçlanması yapılacak olsa bile işe başlama tarihinin öne çekilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığının da altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN