Mısır haşladığınızda sakın bu hatayı yapmayın! Döktüğünüz o su şifa bombası çıktı! İçince bakın neler oluyor?

Mısır haşladığınızda sakın bu hatayı yapmayın! Döktüğünüz o su şifa bombası çıktı! İçince bakın neler oluyor?

Markette görenin üçer beşer tane aldı o mısırların yalnızca tanelerini tüketiyorsanız büyük hata ediyorsunuz. Evde bir güzel haşladığınız o mısırların suyunu sakın dökmeyin. Herkesin göz ardı ettiği bir şifa bombasını elinizle yok ediyorsunuz.Mısır suyunu dökmek yerine içtiğinizde bakın neler oluyor? İşte mısır suyundaki gizli fayda…

Haşlanmış mısır suyunun sağlık üzerine olan etkileri birçok kişi tarafından bilinmiyor. Genellikle tanelerin tüketen kişiler bu özelliğini duyduktan sonra suyunu da asla dökmeyecek. Sağlıklı bir yaşam için dengeli ve çeşitli beslenmeye dikkat çeken uzmanlar haşlanmış mısır suyunun içerdiği faydalara da değindi. İşte mısır suyundaki gizli fayda…

HAŞLANMIŞ MISIR SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

1. Sindirim Sistemi Sağlığı: Haşlanmış mısır suyu lif açısından oldukça zengin bir ürün olurken sindirim sistemi sağlığı içinde oldukça yararlıdır. Lif içeriği sindirim sürecini düzenlerken kabızlık gibi sindirim sorunlarını da ortadan kaldırıyor.

mide-sorunu.jpg

2. Antioksidan İçeriği: Antioksidan zengini mısır suyu vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önleyip genel olarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

3. Kolesterol Düzeyini Dengeleme: Kolesterol düzeyini dengeleme konusunda yardımcı olan mısır suyu içeriği ile birlikte bitkisel steroller sayesinde kötü kolesterolü düşürürken iyi kolesterolü arttırır.

4. Hidrasyon Sağlama: Mısır suyu, vücudu nemlendirme konusunda etkilidir. İyi bir su kaynağı olan mısır suyu, vücudu hidrate ederek cilt sağlığını destekler.

haslanmis-misir.jpg

5. Böbrek Sağlığına Destek: İdrar söktürücü bir etkiye sahip olan haşlanmış mısır suyu Böbrek sağlığını desteklemektedir. Böbrek temizlemeye yardımcı olurken idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesine de katkı sağlar.

6. Mideye iyi gelir: Mısır suyunun aromatik yapısı ve yumuşak tadı mideyi rahatlatırken yanma ve şişkinlik sorunlarını da azaltır.

Sağlık problemi olan kişilerin öncelikle uzman bir görüş aldıktan sonra mısır suyu tüketmesi tavsiye edilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN