Mısır nişastasını hamur işleriniz dışında ne amaçla kullanabileceğinize asla inanamayacaksınız!

Mısır nişastasını hamur işleriniz dışında ne amaçla kullanabileceğinize asla inanamayacaksınız!

Mutfağımızda genellikle hamur işlerimizde kullanmaya alışık olduğumuz mısır nişastasının aslında çok farklı kullanım alanlarının olduğunu biliyor muydunuz? İşte mısır nişastasının o farklı kullanım alanları...

Hiçbir ev mısır nişastası olmadan yapamaz derken abartmış bile olmuyoruz. Mısır nişastası gerçek bir mucize ürünüdür! Tüm bunlar için kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Mısır nişastası, yiyecekleri kalınlaştırma ve ürünleri birbirine bağlama yeteneğine sahiptir. Çoğu insan, çorba ve sosları bağlama ve koyulaştırmadaki yararlılığını bilir, ancak onu mutfak maceralarınızdan çok daha fazlası için kullanabilirsiniz. Ayrıca, gerçek yılların raf ömrüne sahiptir. Bu mucize ürünün diğer kullanım alanlarını merak ediyor musunuz? Haberimizi okumaya devam edin...

1493204.jpg

  • Yağ lekelerini çıkarın: Halı veya mobilyanızdaki yağ lekelerini çıkarmak istiyorsanız, mısır nişastası kullanmak için mükemmel bir üründür. Leke üzerine yaklaşık bir çay kaşığı toz dökün ve 15 ila 20 dakika bekletin. Nişastayı süpürmek için elektrikli süpürgenizi kullanın ve lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
  • Pencereleri temizleyin: Her zamanki sabunlu suyunuza bir çay kaşığı mısır nişastası ekleyin ve karıştırın. Ardından, pencerelerinizi normalde yaptığınız gibi temizleyin. Kola, işiniz bittikten sonra camlarda herhangi bir çizgi kalmamasını sağlayacaktır.
  • Ahşap cilalama: Antika bir sandalyeniz, masanız veya kanepeniz var mı ve onu orijinal parlaklığına geri döndürmek mi istiyorsunuz? Bu ucuz ve etkili çözümü seçin: mısır nişastası. Bir kısmını ahşap mobilyalarınıza sürün ve yaklaşık 15 dakika bekletin ve ardından tekrar silin. Mobilyanızın güzelce parladığını göreceksiniz.
  • Ekstra yumuşak giysiler: 500 ml suya bir çorba kaşığı mısır nişastası ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine koyun ve ütülemeden önce kıyafetlerinize püskürtün. Giysilerinizin daha yumuşak hissedeceği garanti!
  • Kedi kürkü: Mısır nişastası ayrıca kedinizin kürkünü süsleyebilir. Biraz mısır nişastası kullandıktan sonra hem daha güzel görünecek hem de daha güzel kokacaktır. Kedinizin kürküne biraz toz serpin ve okşayın. Profesyonellerin bu numarayı yıllardır kedi yarışmalarında kullandığını biliyor muydunuz?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN