Müge Anlı ortaya çıkarmıştı! Sevgilisini öldürüp gömen cani hakkında karar çıktı: İntihar etti demişti!

Müge Anlı ortaya çıkarmıştı! Sevgilisini öldürüp gömen cani hakkında karar çıktı: İntihar etti demişti!

Kayıp olan Ayşe Altuntaş için Müge Anlı ile Tatlı Sert programına kızının ve eşinin başvurması ile kayıp kadının başına gelenler gün yüzüne çıkmıştı. İşte detaylar…

İstanbul'un Sultangazi semtinde yaşanan olayda 18 Temmuz 2019'da kızı Fadime ile birlikte evden ayrılan Ayşe Altuntaş, daha sonra ortadan kayboldu oğlu Mehmet Altuntaş ve kızı Fadime Esentepe Emniyet Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na kayıp başvurusunda bulundu. Detaylar haberimizde…

müge anlı

SEVGİLİSİNİ ÖLDÜRÜP GÖMMÜŞTÜ! TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU VAHŞETİN CEZASI BELLİ OLDU

Sevgilisi Ayşe Altuntaş'ı vurarak öldürdüğü ve kazdığı çukura gömdüğü iddia edilen Mehmet Taşdelen’in yeniden yargılanmasına karar verildi. Mahkeme sanığa "kasten öldürme" suçundan takdir yetkisini kısıtlamadan müebbet hapis cezası verdi. Sanık “Onu ben öldürmedim, kendi kendine intihar etti. Olayı olduğu gibi anlattım. Tahliyemi talep ederim, suçsuzum, beraatımı isterim’’ sözlerini kullandı. İşte haberin detayları...

Gaziosmanpaşa’da yaşadığı evden ayrıldıktan sonra kayıp olan sevgilisi Ayşe Altuntaş’ı silahla vurarak öldürdüğü, daha sonra kazdığı çukura gömdüğü ve kişisel eşyalarını da kaybettiği iddia edilen tutuklu sanık Mehmet Taşdelen’in tekrar yargılandığı dava da karar belli oldu. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mehmet Taşdelen ve avukatı hazır bulundu. Duruşmaya merhum Ayşe Altuntaş’ın müşteki ailesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Abdullah Yılmaz ve müştekiler avukatı Meltem Özel de katılım sağladılar.

"BUNU KENDİSİ DE ALLAH DA BİLİR’’

Duruşma da ifade veren davacı kocası Ahmet Altuntaş “Bizce cinayeti aracın içerisinde işlemiştir. Bu mümkündür, kasten yapmıştır. Bunu kendisi de Allah da bilir. Biz adalete sığınıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Başvuranın avukatı Özel, sanığın savunmasının suçları ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu söylerken, avukat Yılmaz sanığın cezalandırılmasını istedi.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA ÇUKURA GÖMDÜĞÜ BELİRTİLDİ

Duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Taşdelen’in olay günü üzerinde taşıdığı tabancayla merhum Altuntaş'ı kasten vurduğunu söyledi. Sanıkların, kurbanları öldürüldükten sonra buluştukları yerin hemen yanındaki bir çukura gömdükleri de yapılan açıklamada, sanığın müebbet hapis cezasına çarptırıldığı ve tutukluluğunun devamının istendiği belirtildi.

"KENDİ KENDİNE İNTİHAR ETTİ’’

Sunulan mütalaaya karşı kendini savunan Taşdelen, "Onu ben öldürmedim, kendi kendine intihar etti. Olayı olduğu gibi anlattım. Tahliyemi talep ederim, suçsuzum, beraatımı isterim’’ sözlerini kullandı.

Sanık avukatı, müvekkilin beyanına esas kuralın uyması gerektiği görüşünü kabul etmediğini belirterek, tahliyesini ve beraatini istedi.

Son bir söz sorulduğunda sanık, avukatının söylediklerine katıldığını ve daha fazla konuşmayacağını söyledi.

TAKDİR İNDİRİMSİZ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Yargı komisyonu kararını açıklayarak sanık Mehmet Taşdelen'i "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, değişen Türk Ceza Kanunu'nun 62. maddesinde belirtilen koşullar altında, sanığın yargılama sırasında pişmanlık duymaması nedeniyle azaltılmış takdirin uygulanmamasına oy çokluğuyla karar verdi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına da karar verdi.

ÜYE HAKİM ŞERH KOYDU

Üye hakimler, takdir indirimine ilişkin karara, iptalden önceki ilk duruşmada takdir indirimi uygulandığını ve konunun davalının kazanılmış bir menfaati olarak görülmesi gerektiğini söyleyerek karşı çıktılar.

OLAYIN GEÇMİŞİ

18 Temmuz 2019'da Ayşe Altuntaş evinden çıktıktan sonra kayboldu ve o tarihten bu yana bir haber alınamadı. Altuntaş'ın kuzeni Mehmet Taşdelen, Müge Anlı’nın programında maktul ile sevili olduklarını ifade ederek tüm şüphe oklarını üstüne çekmişti. Daha sonra bu verdiği ifadeler üzerine tutuklanmıştı. Polis merkezindeki sorgusunda cinayeti itiraf eden Taşdelen, tabancayı maktulün elinden almaya çalışırken ateş aldığını savundu.

Bu konuda İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı ve 8 Eylül 2021'de yargı komisyonu Taşdelen’i "kasten ve kasten öldürme" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, ardından da duruşma sırasında sanığın davranışları sebebi ile cezayı müebbet hapis cezasına indirilmişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yapılan itirazın ardından sanığın cinayete ne zaman karar verildiğini belirleyemediği için "tasarlama" unsurunun bulunmadığını söyleyerek kararı bozdu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN