Neredeyse Kimsenin Bilmediği 8 Kullanışlı Temizlik İpucunu Öğrenince Eltinize Hava Atacaksınız

Neredeyse Kimsenin Bilmediği 8 Kullanışlı Temizlik İpucunu Öğrenince Eltinize Hava Atacaksınız

Hayatımızın büyük bir bölümünü alan ev temizliğini kolay ve pratik bir hale getirmek ister misiniz? Haberimizde paylaştığımız bu pratik yöntemler ile temizlik artık çok fazla zamanınızı almayacak...

Temizlik ve evdeki diğer şeyler söz konusu olduğunda hepimizin küçük hileleri vardır. Örneğin, ebeveynlerimizin bize öğrettiği kullanışlı numaralar. Bugün sizin için sunduğumuz bu sekiz temizlik ipucunun tümü, onlara yemin eden profesyonel temizlikçiler tarafından sağlandı. Kesinlikle çok kullanışlılar!

Bu temizleyiciler, bu temizlik ipuçlarına yemin ediyor!

maxresdefault.jpg

1. PASLANMAZ ÇELİK ÜZERİNE YAĞ

Güzel bir paslanmaz çelik buzdolabınız veya dondurucunuz var mı? Yeni modellerin çoğu, o zamanki beyaz plastik yerine paslanmaz çeliğin tipik gümüş rengine sahiptir. Temiz olduğu sürece harika görünüyor! Ne yazık ki, kullanım sırasında çelik üzerinde yağlı parmak izleri hızla belirir. Bunu çözmenin hilesi? Bir kağıt havluya bir damla yağ ekleyin. Zeytinyağı, bebek yağı veya elinizde ne tür bir yağ varsa kullanabilirsiniz. Yağı söz konusu noktaya sürün ve ardından başka bir temiz kağıt havluyla ovalayın. Buzdolabınız bir kez daha tertemiz görünecek!

962dc14d19.jpg

2. KİRLİ ÇAMAŞIRLARIN ÜZERİNE BEYAZ TEBEŞİR

Giysilerinize yağ lekesi mi bulaştı? Bir parça beyaz tebeşir alın ve giysiyi normalde yaptığınız gibi yıkamadan önce lekeyi ovalamak için kullanın. Bu, tereyağı, sos, zeytinyağı ve diğer yağlı maddelerle yapılan yağ lekelerinde işe yarar. Elinizde bir parça tebeşir yok mu? Mısır nişastası veya talk pudrası da kullanabilirsiniz. Bunu lekenin üzerine serpin ve normalde yaptığınız gibi yıkamadan önce 10 dakika bekletin.

800x420-ruyada-ev-supurmek-ne-anlama-gelir-ruyada-el-supurgesi-ile-ev-supurmek-ne-demek-1632738806933.jpg

3. VAKUMLAMA

Bunu pek çok insan bilmez, ancak süpürürken, sizden uzağa itmektense kendinize doğru çekmek daha iyidir. Vakumu yavaş bir hareketle kendinize doğru hareket ettirin; bu şekilde en fazla kiri ve tozu yakalarsınız. Bu özellikle halı üzerinde iyi çalışır. Düz bir zemine sahipseniz, en büyük toz ve kiri emebilmeniz için elektrikli süpürgeyi eklenti olmadan kullanmak en iyisidir. Bu şekilde her şeyin savrulup dönmesini önleyeceksiniz.

cam-nasil-silinir-en-dogru-cam-silme-yontemi-1528200088-8366.webp

4. PENCERELERDE MISIR NİŞASTASI

Camlarınızı temizlerken sirke kullanmanız gerektiğini bir kez daha paylaşmıştık. Şimdi de camlarınızdki kiri nasıl daha çabuk halledebileceğinizin püf noktasını paylaşacağız. Cam temizlerken kovanızın içine bir çay kaşığı mısır nişastası da eklemeniz gerekiyor. Bir bardak su, bir bardak sirke ve bir çay kaşığı mısır nişastasını karıştırın ve camlarınızı temizlemek için bunu kullanın. Mısır nişastası hafif bir aşındırıcı işlevi görecektir, bu da pencerelerinizdeki kirin daha kolay dağılacağı anlamına gelir. Sonuç? Temiz ve çizgisiz pencereler.

dus-basligi-nasil-temizlenir.webp

5. KİREÇLENMEYE KARŞI BEYAZ SİRKE

Beyaz sirke, kireçlenmeye karşı gerçek bir güç merkezidir. Bu yüzden duş musluğunuzdaki kireci temizlemeye çalışırken kullanmak harika. Bir bezi beyaz sirkeye batırın ve bunu musluğun üzerine örtün. Bunu 15 dakika bekletin ve ardından temiz bir bezle ovalayın. Duş başlığındaki kireci temizlemek için şunları yapabilirsiniz: plastik bir torbayı sirke ile doldurun ve bunu duş başlığının etrafına sirke ile kaplanacak şekilde bağlayın. Bunu bir gecede bırakın ve sabah çıkarın. Yine de altına girmeden önce duşun bir veya iki dakika çalışmasına izin verin! Ayrıca duş perdesini yıkarken çamaşır makinesine bir bardak sirke ekleyin.

6052698845d2a07788d03f05.webp

6. ÇELİK SÜNGER

Duşunuzun cam kapaklarını temizlemek için çelik süngeri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Herhangi bir çizik bırakmaz, ancak kireç ve sabun kalıntılarını giderir. Kalıntıları önlemek için, duştan çıkmadan önce cam kapakları silerek geride su damlacıkları kalmasın.

tuvalet-fircasi-3.webp

7. TUVALET FIRÇASI

Tuvalet fırçanızı hala ıslakken tutucusuna geri koyduğunuzda, işler çok çabuk iğrençleşebilir. Neyse ki, bir ipucu var: Kullandıktan sonra klozet fırçasını klozet ve kapak arasına koyun, böylece kuruyabilir.

spor-kiyafeti-2.webp

8. KOKMUŞ GİYSİLER

Evinizde bir spor fanatiği var mı? O zaman muhtemelen kokmuş spor malzemeleri hakkında her şeyi bileceksin. Ayakkabı, kask ve diğer teçhizat gibi çamaşıra giremeyecek eşyaları dondurucuya ağzı kapalı bir torbaya koyun. Soğuk bakterileri öldürür ve ekipman çok daha az kokar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN