Nihat Hatipoğlu'nu çıldırtan 'Vahşi' yorumu

İlahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayında yaptığı televizyon programında gelen bir yoruma tepki gösterdi. İslam tarihinde Hz. Hamza'yı şehit eden daha sonra Peygamberimizin affetmesiyle müslüman olarak sahabelerin arasına katılan Hz. Vahşi hakkındaki 'O'na nasıl hazreti dersin' diyen bir seyirciye kızdı. Hatipoğlu, 'Okumuşsun ama okuduğunu da yanlış okumuşsun' dedi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Dosta Doğru programında seyirciden gelen bir yoruma tepki gösterdi. "Çok bildiğini zannediyorsun. İki kelime okumuşsun okuduğunu da yanlış okumuşsun" diyen Hatipoğlu seyirciye 'Sen kimsin, Senin ne haddine?' diyerek öfkesini dile getirdi.

"ONUN İÇİN NASIL BU İFADEYİ KULLANNIRSIN?"

İslam dini peygamberi Hz Muhammed'in (s.a.v) amcası Hz. Hamza'yı şehit eden sahabe olarak bilinen Hz. Vahşi için "hazreti" ifadesini kullanan ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, "Onun için nasıl o ifadeyi kullanırsın?" şeklinde yöneltilen bir soruyla televizyon ekranlarında gerildi. Soruya tepki gösteren Hatipoğlu, "Çok bildiğini zannediyorsun. İki kelime okumuşsun okuduğunu da yanlış okumuşsun. Senin ne haddine? Sen kimsin?" ifadelerini kullandı.

vlcsnap-2022-04-09-09h26m07s383.png

"EDEP, HER KİTAPTA BU BÖYLE GEÇER"

Ramazan ayının başlamasıyla ekranlara geri dönen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, her gün konuklarıyla birlikte dini konulara yönelip seyircilerin merak ettiği soruları yanılıyor. Son olarak programa, Nihat Hatipoğlu'nun hitabını eleştiren bir izleyicinin sorusu damga vurdu. Hazreti Vahşi'ye "Hazreti" denmesini yanlış bulan izleyici, "Hz. Hamza'yı öldüren Vahşi'ye Hazreti dememelisiniz. Onun için nasıl o ifadeyi kullanırsın?" eleştirisinde bulundu. Prof. Dr. Hatipoğlu bu eleştiri karşısında çileden çıkarak, "Sen kimsin ya? Edep. Her kitapta bu böyle geçer. Çok bildiğini zannediyorsun. İki kelime okumuşsun okuduğunu da yanlış okumuşsun. Senin ne haddine? Sen kimsin? Önce peygamberin sahabesine nasıl böyle dersin?" diyerek kızgınlığını dile getirdi.