Öğrenciler, ev hanımları, işsizlere müjde! İŞKUR 8.506 TL maaş bağlıyor: Bu şarta uyan her ay para alacak!

Öğrenciler, ev hanımları, işsizlere müjde! İŞKUR 8.506 TL maaş bağlıyor: Bu şarta uyan her ay para alacak!

İŞKUR işbaşı eğitim programıyla 8 bin 506 TL ödeme almak mümkün olurken yapılan son açıklamalarla beraber müjdeli haber geldi. İŞKUR'a kayıtlı işsiz olanlar, 15 yaşını tamamlayanlar, emekli olmayanlar başvuruda bulunabilecek. İŞKUR işbaşı eğitim programına dair yapılacak maaş ödemelerine dair şartlar belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR, işbaşı eğitim programlarında yararlanmak üzere yüzde 33 artışla beraber programına 26 gün ta katılım sağlanmasıyla beraber 8.506 TL kuruş ödemeler yapılacağı vurgulandı. İŞKUR işbaşı eğitim başvurusu nasıl yapılır? İŞKUR işbaşı programı nedir?

ÖDEMELER ARTTI

İŞKUR aracılığıyla beraber işe girmek isteyenlere müjdeli haber geldi. Son dakika uyarıları yapılırken ilgili bakanlık tarafından İŞKUR işbaşı eğitim programlarından yararlanmak üzere günlük ödemeler 327 TL olarak hesaplarda yer aldı. Yazılı açıklama üzerine Yönetim Kurulu tarafından alınan karar üzerine yönetmenlik kapsamında uygulayan işbaşı eğitim programlarında yapılan günlük ödemeler üzerinden düzenlemelere giderildi.

1 Nisan itibariyle kurumca düzenlenen işbaşı eğitim programlarının yararlanan lise ve altı örgün eğitim devam etmesi durumuna hariç herhangi bir öğrencilik seviyesinde katılım sağlanırken iş arayan statüsündeki katılımların tutarı 327 lira 18 kuruş ödenecek.

İŞKUR işbaşı programı

Yüzde 33 zam yapılmasıyla beraber 26 gün tak katılım sağlanması durumunda öğrencilere 8.506 YL ödeme yapılır.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI

İŞKUR üzerinden kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanımlarının sağlanmasında istihdam edilerek artırmak amacıyla beraber işbaşı eğitim programları düzenlenir.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN BAŞVURU KOŞULLARI

İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak

15 yaşını tamamlamış olmak

Emekli olmamak

İşverenin birinci ya da ikinci derece kan hısımı ya da eşi olmamak

Programa başladığı tarihten önce bir yıl içerisinde program düzenleneceği ait vergi numarası altında bulunan işyerlerinde sigortalı olmak

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAM SÜRESİ

program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere haftada 6 günü aşmamak şartına bakılarak haftalık 45 saati geçmemesi durumunda planlamalar yapılır. Program süresi bilişim ve imalat sektörlerinde ki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay diğer sektörler ise en fazla 3 aydır.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINA KARŞILANACAK GİDERLER

İş arayan statüsünde ki katılımcıların günlük ücretleri 327,18 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 163,59 TL, tarihiyle beraber lise ve altı örgün eğitime devam ederken 245,38 TL, diğer öğrencilere ise 327,18 TL olarak hesaplarda yer aldı.

Önü açık meslekleri olarak belirlenen düzenlenen programlara katılım sağlanırken günlük 359,90 TL cep harçlığı verildi. Genel sağlık sigortası ile iş kazası ve mesleki hastalıkların sigortası prim kurumu tarafından program süresinde karşılanır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN