Öğrencilere asgari ücret jesti! Devlet öğrencinin cebine harçlık koyacak: Son Kabine'den çıkan karar

Öğrencilere asgari ücret jesti! Devlet öğrencinin cebine harçlık koyacak: Son Kabine'den çıkan karar

Hükümet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan destek ödemeleri kapsamına öğrencilerde alındı. Bu kapsamda başvuru şartlarını taşıyan öğrencilere "Başarı teşvik programı" kapsamında asgari ücret kadar ödeme yapılacak. İşte, ödemelerle ilgili detaylar...

Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair birçok konuyu ele aldı. Başarı Teşvik Programını da açıklayan Cumhurbaşkanı destek ödemelerine dair detayları da anlattı.

BAŞARI TEŞVİK DESTEĞİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, sosyal yardımlardan faydalanan hanelerde ki öğrencilerle devletin koruması altında olan çocuklardan sınıfları ile okullarında dereceye girmeyi başaranlara net asgari ücret tutarının %60'ı oranında, aynı kapsamda olan yükseköğretim öğrencilerine ise başarı sıralamalarına göre net asgari ücret tutarında, meslek lisesinden mezun olanlara ve liseden sonra meslek edinme kursuna giderek iş hayatına atılmak isteyenlere net asgari ücret tutarında başarı desteği sağlanacak.

başarı teşvik programı

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMININ DETAYLARI

Söz konusu programla ilgili sosyal medyadan paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”1,5 milyar liralık bir bütçe ayırdığımız, detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca açıklanacak Başarı Teşvik Programımızın öğrencilerimize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” sözlerini kullandı. Söz konusu yardımın başvuru işlemleriyle ilgili detaylar yakında açıklanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN