Oytun Erbaş: Pazarcı olan dedem, annemin babası...

Oytun Erbaş: Pazarcı olan dedem, annemin babası...

'Pazarcı' dediği babası banka müdürü çıkan Deneysel Tıp Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş'tan yeni açıklama geldi. Oytun Erbaş, "Pazarcı olan dedem, annemin babası'' ifadelerini kaydetti. Erbaş'ın açıklamalarının doğruluk derecesi merak ediliyor.

Doç. Dr. Oytun Erbaş, katıldığı bir programda babasının pazarcı olduğunu söylemiş ancak babası banka müdürü çıkmıştı. Kendisini "Dedem pazarcıydı" açıklamasıyla savunan Erbaş’ın dedesinin de veteriner olduğu iddia edildi.

Ödemişli Efeler Kulübü isimli internet sitesinde Oytun Erbaş’ın dedesi Bülent Erbaş “Bülent Erbaş 1951 yılında Ödemiş’te doğdu. Kuvâ-yi Milliye Soma Cephesi Komutanı Baytar Osman Erbaş’ın torunudur. Bülent Erbaş, İlkokul ortaokul ve liseyi Ödemişte okudu. Üniversiteyi Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde okudu” ifadeleri ile tanıtıldı.

ERBAŞ'TAN YENİ AÇIKLAMA

Erbaş, kafa karıştıran iddialar sonrası yeni bir açıklama daha yaptı. Yeniçağ’dan Ümit Karadağ’a konuşan Doç. Dr. Oytun Erbaş, pazarcı olan dedesinin annesinin babası olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

''O kim biliyor musun? Babamın babasının babası. Babamın dedesi yani veteriner. Babamın babası terzidir. Benim pazarcı olan annemin babası. Gerçek dedem yani. Babamın sayfasını bulmuşlar. Orada da Kuvayı Milliye Soma Cephesi komutanı baytar Osman Erbaş’ın oğludur yazıyor.''

NE OLMUŞTU?

Doç. Dr. Oytun Erbaş'ın TVNET'te katıldığı Sert Sorular programındaki “Bana ‘pazarcıdan bilim adamı mı olur’ dediler. İnsanlar neyi eleştiriyor biliyor musun? Bu kadar pragmatik şeyleri halka anlatmam röpteşambırlı doktorların işine gelmiyor. Biz Anadolu çocuğuyuz. Eğer bu hükümet olmasaydı bizim öğretim üyesi olma şansımız yoktu” açıklamaları kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

Erbaş’ın açıklamalarının ardından babası Bülent Erbaş’ı tanıyan sosyal medya kullanıcıları, ailenin Sökeli değil, Ödemişli olduğunu, baba Bülent Erbaş’ın da Oytun Erbaş'ın bahsettiğinin aksine pazarcı değil bankacı olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Erbaş daha sonra yeni bir açıklama yaparak “Babam bankacı onunla il il gezdik. Dedemlerle büyüdüm ben, dedem esnaftır benim pazarcıdır. Pazarlarda pirinç sattım. Ödemişliyim" ifadeleriyle kendisini savunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN