Pörsüyen havuçları çöpe atmayın! Bu yöntemle tekrar taptaze ve kıtır kıtır oluyorlar!

Pörsüyen havuçları çöpe atmayın! Bu yöntemle tekrar taptaze ve kıtır kıtır oluyorlar!

Pörsüyen ve yumuşayan havuçlarınızı ne yapıyorsunuz? Haşlayıp çorba yaparak değerlendirebilirsiniz ancak sert ve kıtır kıtır havuçlar istiyorsanız bu rendelemesi zor havuçlar işinize yaramaz... Çöpe mi atacaksınız? Durun ve yazımızı okuyun. Yumuşayan havuçları eskisi gibi sert ve taze hale getirmenin çok kolay ve basit bir yolu var. İşte yumuşayan havuçları diriltmenin yöntemi...

Havuçlu sebze çorbası, havuçlu kek, havuç tarator, salata, havuç suyu, havuçlu bisküvili toplar hatta cezerye... Havuçlu tarifleri çoğumuz çok severiz. Bazen de sadece elimize alıp sade haliyle kıtır kıtır yeriz... Ancak buzdolabında uzun süre bekleyen havuçların yumuşayıp pörsüdüğünü görmek bizi hayal kırıklığına uğratır ve çok sevdiğimiz havuçları israf edip çöpe atacağımız için üzülürüz.

havuc2.jpg

YUMUŞAYAN HAVUÇLARLA NE YAPILIR?

Uzun süre tüketilmediği için yumuşayan bu havuçları rendelemek mümkün değildir. Ama bu bozuldukları ve yenmeyecek hale geldikleri anlamına da gelmez. Yumuşamış havuçlar eski haline getirilebilir.

Havucun yumuşayıp pörsümesinin sebebi içindeki suyun çekilmesidir. Buzdolabında bekledikçe içindeki suyu kaybeden havuç normalde çok sulu bir sebzedir fakat bekledikçe suyunu çeker. Suyunu çeken havuçlar tazeliğini kaybeder.

Bu havuçları yumuşadı diye çöpe atmayın. Onları eski haline getirmenin bir yolu var.

taze-havuc-yontemi.jpg

ÇÖZÜMÜ ÇOK BASİT

Bu yöntemle onları yeniden dipdiri ve taptaze bir hale getirmek, yeniden sert ve kıtır kıtır olmalarını sağlamak mümkün.

Bu bahsedeceğimiz yöntemle havuçları yeniden eski haline getirmek hatta eskisinden de taze ve sert havuçlar elde etmek çok kolay.

Yapmanız gereken çok basit. Sadece bir kap dolusu soğuk suya buz atıp havuçları da içine koyacaksınız ve bekleteceksiniz. Dilerseniz buz koymak yerine bir gece (ya da gündüz 4-5 saat) buzdolabında da bekletebilirsiniz.

İşte manavdan ve pazardan aldığınız ilk günkü hallerine dönmüş kıtır kıtır taptaze havuçlar! Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN