Psikologların kullandığı kişilik testi: En sevdiğiniz uyku pozisyonu, sizin hakkında ne söylüyor?

Psikologların kullandığı kişilik testi: En sevdiğiniz uyku pozisyonu, sizin hakkında ne söylüyor?

Birinin kişiliğinin tüm sırlarını öğrenmek istiyorsanız onu uyurken izlemeniz gerektiği sık sık söylenir. Hepimizin favori bir uyku pozisyonu vardır, ancak bilmediğimiz şey, uyku pozisyonumuzun aslında iç benliğimiz ve hatta sağlığımız hakkında pek çok şeyi açığa çıkarabileceğidir.

CENİN POZİSYONU

'Bebek gibi kıvrılma' pozisyonu olarak da bilinen bu pozisyon, en popüler uyku pozisyonlarından biridir. Hayatında rahatlık ve güvenlik arayan biriysen, kendini bir bebek gibi bacaklarını kıvırmış, yan yatmış halde bulabilirsin.

1-015.jpg

Bu pozisyon, uyuyan kişinin dünyaya karşı korunma ve kendini güvende hissetme ihtiyacını ifade eder. Cenin pozisyonunda uyuyan biriyseniz, gerçekten hassas ama daha sert bir dış görünüşü yansıtmaya çalışan saf bir insan olabilirsiniz.

2-014.jpg

YÜZ ÜSTÜ UYUMA

Yüzüstü uyuyanlardansanız en az görülen uyku pozisyonu olduğunu söyleyelim. Ayrıca, yüzüstü uyumak boyun yaralanmalarını teşvik eder ve hamile kadınlar için de zararlı olabilir.

Yüz üstü uyursanız, sosyal bir kelebek ve çok cana yakın bir insan olabilirsiniz. Ancak, bazen biraz küstah olabiliyorsunuz. İçeride gerçekten güvensiz olduğunuz için eleştirilmekten hoşlanmıyorsunuz.

3-004.jpg

KÜTÜK POZİSYONU

Kollarınız yanlarda olacak şekilde bir tarafa uzanırsanız, aslında bir kütük gibi uyursunuz. Kendinizi bu uyku pozisyonunda tanırsanız, gerçekten samimi ve güvenilir birisiniz.

4-002.jpg

ASKER GİBİ UYUMAK

Ayakta duran bir askeri nasıl hayal edersiniz? Muhtemelen kollarını iki yana açmış vaziyette duruyordur. Bir asker gibi uyuyorsanız, muhtemelen katı, içine kapanık ve titiz bir insansınız. Bu askeri duruşlu uyku tipi aynı zamanda hayatınızı çok ciddiye aldığınız ve kendinizden çok şey beklediğiniz anlamına gelir.

5-002.jpg

BİR YASTIĞA SARILARAK UYUMAK

Yastığa sarılmadan uyuyamayan biriyseniz, hayatındaki ilişkilere çok fazla önem verme eğiliminde olan, gamsız bir insan olabilirsiniz. Sevdiğin ve değer verdiğin insanlar için elinden gelenin fazlasını yapmayı seven, gerçekten yardımsever bir insansın.

6-001.jpg

KOLLARINIZI UZATARAK MI UYUYORSUNUZ?

Bu uyku pozisyonu, sanki bir şeye uzanıyormuşsunuz gibi kollarınızı uzatarak uyumak anlamına gelir. Bu yaygın bir uyku pozisyonudur ve başkalarına karşı çok açık olsanız da onlara güvenmek için daha uzun zaman ayırma eğiliminde olduğunuzu gösterebilir. Ayrıca başkalarından biraz şüphelenebilir ve onlar hakkında kesin bir sonuca varmak için biraz zaman ayırabilirsiniz.

7.jpg

YAN UYUMAK

Pek çok insanın yanlarında uyumak söz konusu olduğunda favori bir tarafı vardır. Her iki tarafınızda uyumak en rahat pozisyonunuzsa, bu, herkesi açık yürekle karşılayan, uyumlu bir insan olduğunuz anlamına gelir.

Yatarken tercih ettiğiniz uyku tarafı sol ise daha yaratıcı olabilirsiniz, sağ tarafı destekleyenlerin ise alkol ve sigara içme olasılığı daha yüksektir.

8.jpg

SIRT ÜSTÜ UYUMAK

Sırt üstü uyursanız, yeniden şarj edilmiş ve güne hazır bir şekilde uyanma olasılığınız daha yüksektir. Sırt üstü uyumak, kendinizden ve başkalarından gerçekten yüksek beklentileriniz olduğu anlamına gelebilir.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN