Pürüzsüz bir cilt için sadece doğal malzemeler ile yapılan bu inanılmaz yüz maskesini mutlaka deneyin!

Pürüzsüz bir cilt için sadece doğal malzemeler ile yapılan bu inanılmaz yüz maskesini mutlaka deneyin!

Yüz bakımı genellikle cilde uygun cilt nemini geri kazandırmakla başlar. Bu, doğal içeriklerden oluşan ev yapımı bir yüz maskesi sayesinde de mümkün olabilir. Neyi ve nasıl yapacağımızı öğrenelim.

Bir yüz maskesi cilde bakım yapmak, cildi ipeksi ve yumuşak yapmak ve nemi geri kazandırmak için ideal çözüm olabilir. Stres, çevreyi kirletenler, kötü beslenme ve geçen yıllar yüzümüzün parlaklığını körelterek cildi matlaştırır.

Kozmetik bir yüz maskesi cildin kaybettiği dengesini geri kazanmasına yardımcı olabilir. Elbette kozmetik piyasası her türlü ürünü hizmetimize sunuyor. Ancak evde ve para harcamadan daha fazlasını yapabiliriz.

1-004.jpg

KENDİN YAP MASKESİ

Cildi nemlendirmenin en iyi yolu, üzerinde kimyasal maddeler bulunmayan, uygun özelliklere sahip doğal içerikleri yaymaktır. Bu nedenle, özellikle cildin durumunu yeniden dengeleyen maddeler açısından zengin iki gıdayı kullanarak kendimize bir nemlendirici yüz maskesi hazırlayabiliriz. Bunlar, su ve vitamin bakımından zengin olan ve cildi yaşlanmaya karşı koruyan armut ve cilt üzerinde nemlendirici ve antioksidan etkisi olan badem unudur. Onları nasıl bir araya getireceğimizi öğrenelim.

ARMUT VE BADEM UNU İLE YÜZ MASKESİ HAZIRLAYIN

Nemlendirici maskemizi hazırlamak için olgun ve yumuşak bir armut alabiliriz. Kabuklarını soyup bir kapta püre haline getirmeliyiz. Burada bir kaşık badem unu ve yumuşatıcı ve nemlendirici özelliklere sahip sızma zeytinyağı gezdireceğiz. Yüzümüze sürüp 10 dakika bekletebileceğimiz kremsi bir karışım elde edene kadar kaşıkla karıştıracağız.

Süre sonunda karışımı ılık su ile durulayarak yüzümüzden çıkarabiliriz. Nemlendirici armut ve badem unu maskesi bir hidrasyon bombasıdır. Ve haftada bir kez yaparak sonuçları yavaş yavaş görebileceğiz. Daha yararlı ipuçlarına bakalım.

2-004.jpg

BAZI TAVSİYELER

Bu armut ve badem unu maskesini yüze uygulamadan önce cildi nemlendirici bir serumla masaj yaparak hazırlayabiliriz. Devam etmeden önce gerçekleştirilen bu eylem, cilt mikro sirkülasyonunu uyarmaya yardımcı olabilir.

Maskeyi dudak ve göz çevresine yaymamaya ve havlu ile çıkarmamaya da dikkat etmeliyiz. Kumaşın sürtünmesi cildi tahriş edebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN