Rakamı duyan zil takıp oynayacak! Emekliye şaşırtan zam oranı: Kimse bu kadar yükselmesini beklemiyordu! Asgari ücret zammıyla yarıştı!

Rakamı duyan zil takıp oynayacak! Emekliye şaşırtan zam oranı: Kimse bu kadar yükselmesini beklemiyordu! Asgari ücret zammıyla yarıştı!

Emekli ve memur maaşlarına yapılan zamları için artık son viraja girildi. Artık geçerli maaş tabloları oluşmaya başladı. İşte detaylar…

Son hesaplamalara göre en küçük emekli maaşı 5 bin TL'yi geçmeli. Öte yandan, daha fazla iyileştirme gündemde. Sosyal yardım düzenlemeleri yakın gelecekte açıklanacaktır. Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucunda sona ermiştir.

emekli

ASGARİ ÜCRET REKOR KIRDI: EMEKLİ ZAMMI BEKLENTİLERİ YÜKSELDİ.

Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin merakla beklenen asgari ücreti açıklandı ve 2023 yılı asgari ücreti net 8 bin 500 TL olarak belirlendi. Yılbaşından bu yana yüzde 100 artan asgari ücrete yapılan zam temmuz ayında yüzde 54,7 oldu.

FARKLI ZAM İÇİN SİNYAL GELDİ.

Bu rekor artış aslında Ocak ayında yılın ilk maaş zammını alacak olan emeklilere umut verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda emekli ve memurlara yönelik sosyal desteğe işaret etti.

EMEKLİYE ZAM ORANI REFAH ARTIŞIYLA YÜKSELECEK.

üm bu gelişmeler ışığında, enflasyondaki hızlanmanın yanı sıra başka bir artış türü daha bekleniyor. Burada bir miktar iyileştirme, refah payında bir artış ve temel maaşta bir artış şeklinde ilerleme bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete de yüzde 54,7 oranında zam yapılabiliyor. Memur emeklileri için toplu sözleşme zammına da ek olabilecek. Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temel maaşına 3 bin 500 TL zam yapılacak.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI NASIL HESAPLANIYOR?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memurların maaş zammı, 3 Ocak'ta açıklanacak olan Aralık ayı enflasyonu ve dolayısıyla yükselen 6 aylık faiz oranı ile belirlenecek.

Emekliye 6 aylık enflasyon zammı, memur ve memurlara toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 8'lik enflasyon farkı verilecek. Şimdiye kadar beş aylık enflasyon verileri açıklandı.

EMEKLİ VE MEMUR İÇİN 5 AYLIK ZAM ORANI KESİNLEŞTİ.

Bu verilere göre SSK ve Bağ-Kur emeklisi sayısı yüzde 14,05, memur ve emekli memur sayısı yüzde 15,11 arttı. Şimdi Aralık enflasyonu bekleniyor. 3 Ocak'ta bu bilgi açıklandığında 6 aylık faiz oranı da ortaya çıkacak.

OCAK ZAMMI İÇİN HANGİ ORAN BEKLENİYOR?

Hesaplamalar 6 aylık enflasyon oranı için yılsonu enflasyon tahminlerine dayanmaktadır. Merkez Bankası'nın tahmini, orta vadeli program hedefi ve anket sonuçlarına göre enflasyonun yüzde 65-72 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor.

EMEKLİYE EK ZAM İÇİN FARKLI UYGULAMA

Bu tahminler üzerinden yapılan hesaplamalara göre altı aylık enflasyon verilerinin yüzde 20 civarında olması bekleniyor. Dolayısıyla hayır kısmı gündemde olmasaydı SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yaklaşık yüzde 20 zam, sandıklara ise yüzde 8'e ek olarak yüzde 13 enflasyon farkı verilecekti. bir anlaşmaya Ancak bu yıl başka bir talep olabilir.

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN EK ZAM HESAPLARI BAŞLADI.

6 aylık enflasyon belirlenirken emekliler için ek zamlar öngörülüyor. 2022'nin başında bununla ilgili bir açıklama yapılmış ve toplu iş sözleşmesindeki yüzde 5'lik zam 2,5 puan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşına ise kat zam yapılmıştı.

Bu yıl birkaç formül var. Bu formüller refahta rol oynarken asgari ücretin yüzde 54,7 artması da ihtimallerden biri.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN