Ramazanda ağız kokusunu önlemek için bunları tüketin! Sahurda yiyenlerin tüm gün ağzı çiçek gibi kokacak

Ramazanda ağız kokusunu önlemek için bunları tüketin! Sahurda yiyenlerin tüm gün ağzı çiçek gibi kokacak

Ramazanda uzun süreli açlık ve susuzluk beraberinde ağızda istenmeyen kötü kokuyu da getiriyor. Kalan besin atıkları ve azalan tükürük bezinin etkisiyle birlikte zaman geçtikçe bu kokunun oranı da artıyor. Peki, ramazanda ağızda oluşan kötü koku nasıl önlenir? Eğer bunun cevabını arıyorsanız yapmanız gereken çok basit. Ramazanda ağız kokusunu önlemek için bunları tüketin! Sahurda yediğinizde tüm gün ağzınız çiçek gibi kokacak…

Ağız sağlığı için en önemli etken olan tükürük, içeriğindeki asit maddesi sayesinde ağızda enfeksiyonlu hücreleri önlüyor. Fakat tükürükte enfeksiyon oluşabiliyor ve bu da ağız sağlığını olumsuz etkiliyor. Diş aralarında biriken besinler tükürüğün enfeksiyon kapsamı kadar ağız kokusuna da yol açabiliyor.

Özellikle ramazan ayında uzun süre aç ve susuz kalmak ağız kokusunu artırıyor. Fakat bu kokunun önüne geçmek mümkün. Uzmanlar, sahur ve iftar saatlerinde tüketilebilecek bazı besinler ve düzenli ağız bakımıyla bu olumsuz durumun önüne geçmenin mümkün olduğunu belirtiyor. İşte, Ramazan ayında ağız kokusunu önleyecek o besinler…

ramazanda-agiz-kokusunu-onlemek-3.jpg

RAMAZANDA BU BESİNLERİ TÜKETİNİN AĞZI ÇİÇEK GİBİ KOKACAK

Çinkolu Sakız: Çinkolu sakız diş aralarında ve dil yüzeyinde biriken kötü bakterileri minimuma indirir. İftar sonrasında bu sakızı çiğneyebilirsiniz.

Yoğurt: Yoğurt özellikle sahurda tüketildiği zaman ertesi gün oluşacak ağız kokusunu önler. Mide, yemek borusu ve ağızdaki atıkları temizleyici etkisi vardır.

Karanfil: Karanfilin içeriğindeki mentol maddesi ağız kokusunu giderirken, ağız sağlığına da olumlu etki sağlar.

Tarçın: Ağız içindeki enfeksiyon ve bakterileri azaltma etkisi bulunan tarçın, çiğ tüketildiği zaman gün boyu ağız kokusunu önler.

ramazanda-agiz-kokusunu-onlemek-2.jpg

Kahve: Gıda atıkları sülfür bileşeni oluşturur ve bu da kötü kokuya neden olur. Yüksek antioksidan içerikli kahve ağız içindeki bu maddenin çözülmesine yardımcı olur. Bu yüzden iftardan sonra 1 fincan kahve içilmesi tavsiye ediliyor.

Maydanoz ve Nane: Çiğ olarak tüketilmesi gereken bu iki sebze de ağızda oluşan kötü kokuyu uzun süreli olarak önler.

Limon: Çözücü maddeler sayesinde ağızdaki enfeksiyonlu bakterileri azaltarak ağız ve diş sağlını etkilerken, yemek atıklarının oluşturduğu kötü kokuyu da giderir.

Elma: İçeriğindeki lif sayesinde tükürük bezlerinin daha sağlıklı çalışmasına destek olur. Aynı zamanda yemek borusundan mideye kadar enfeksiyonlu bakteri sayısını azalttığından temiz bir nefes alıp vermeye yardımcı olur. İftar sonrası ara öğünde elma yiyerek tükürük bezlerinde biriken enfeksiyonlu hücreleri temizlemiş olursunuz.

Peynir: Yemek sonrası bir parça peynir yemek ağız içindeki asit oranını düşürür ve çürük oluşumuna önler. Ayrıca peynir tükürükteki ait oranını da dengeleyerek bakteri oluşumunu azaltır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN