Ramazan’da hurma yemek hayal olacak! Bir yıl içinde yüzde 100’ün üzerinde zam: Ucuz diye satılanlar bile ateş pahası

Ramazan’da hurma yemek hayal olacak! Bir yıl içinde yüzde 100’ün üzerinde zam: Ucuz diye satılanlar bile ateş pahası

Ramazan ayına sayılı günler kala her yıl olduğu gibi bu yılda hurma fiyatları merak konusu oldu. Lakin bu yıl hurma fiyatları resmen cep yakıyor. Bir yıl içinde gelen yüzde 100’lük zam iftar sofralarını hurmasız bırakacak. İşte bu yılın hurma fiyatları…

Ramazan ayı 11 Mart tarihinde başlayacak. Ülke genelinde Ramazan ayı için hazırlıklar son hız devam ederken bu ayın vazgeçilmezleri olan hurma, güllaç, kadayıf gibi yiyeceklerin fiyatları da merak konusu oldu. Yeni fiyatları görenler ise resmen şaşkına döndü. Özellikle de geçen yıldan bu yıla hurma fiyatları yüzde 100’ün üzerinde zamlandı.

yeni-proje-1-008.jpg

SOFRALAR HURMASIZ KALACAK

İftar sofralarının baş tacı olan hurma fiyatları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Haberler.com’da yer alan bilgilere göre ise hurma fiyatları geçen yılki fiyatlara oranla yüzde 100’ün üzerinde zamlandı. Öyle ki "Ucuzluk marketi" olarak bilinen marketlerde bile 250-300 gram hurmanın fiyatı 82 ila 97 lira arasında değişiklik gösteriyor.

Genellikle tercih edilen Kudüs hurmasındaki 1 yıl içindeki fiyat değişimi enflasyonun etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Kudüs hurması geçen yıl BİM’de 300 gramı 44,90 liradan satılırken bu yıl 97,50 liradan raflardaki yerini aldı. Öte yandan geçen yıl A101’de 44,90 liradan satılan Kudüs hurması şimdilerde ise 97,50 liraya satılıyor. Aynı cins hurmanın ŞOK'taki fiyatı ise 99,50 lira olarak karşımıza çıkıyor.

Kalite olarak daha alt seviyedeki Tunus hurmasının 200 gramı ise marketlerde 25-30 lira arasında satılıyor.

yeni-proje-2-008.jpg

2024 AÇIK HURMA FİYATLARI

Açıktan alınan hurmalarda ise ortalama fiyatlar şöyle:

Kudüs hurmasının kilogramı: 320-360 TL

Medine hurmasının kilogramı: 240- 280 TL

Tunus hurmasının kilogramı: 180-200 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN