Resimde yan aynası olmayan arabayı bulabilir misin? Sadece üstün zekalı insanlar 9 saniyede bulabiliyor!

Resimde yan aynası olmayan arabayı bulabilir misin? Sadece üstün zekalı insanlar 9 saniyede bulabiliyor!

Optik illüzyon IQ testi: Yüksek zekaya sahip kişiler, resimde yan aynası olmayan arabayı fark edebilir. Farklı arabayı 9 saniyede görebilir misin?

Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Optik yanılsama, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin, çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi çok sayıda optik yanılsama türü vardır. Bu optik illüzyonlar, şeyleri nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttuklarından psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Böyle zekice bir örnek, resmin içinde yan aynası olmayan bir arabanın gizlendiği bir resimde görülebilir.

1-018.jpg

RESİMDE YAN AYNALARI OLMAYAN ARABAYI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görüntü, sizi yan aynası olmayan arabayı fark etmeye zorlayan bir zeka oyunu olarak paylaşıldı. Resimde, yeni alıcılara satılacak yeni arabalarla dolu bir otopark görüyorsunuz. Ancak bulmaca, alıcılara satılmaması gereken yan aynası eksik arabayı bulmanız için size meydan okuyor.

Resimde yan aynası olmayan arabayı yalnızca kartal gözlü izleyicilerin görebileceği iddia edildi. Görüntü, binlerce yetişkinin, görüntünün içindeki gizli arabayı bulmaya çalışırken başlarını kaşımasına neden oldu.

GİZLİ ARABAYI GÖRDÜN MÜ?

Bu optik yanılsama resmine yakından bakın ve park yerindeki yeni arabalar arasında yan aynası eksik olan gizli arabayı bulmaya çalışın. Resim birbirine benzeyen pek çok arabadan oluştuğu için yan aynası olmayan bir araba bulmak çok zor görünebilir. Ancak resmin orta kısmına dikkatlice bakarsanız, yan aynası olmayan arabayı bulabileceksiniz.

Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyonun içinde yan aynası eksik arabayı fark ettiniz mi?

OPTİK İLLÜZYON ÇÖZÜMÜ

Yan aynası olmayan aracı göremiyorsanız, size yardımcı olmak için buradayız! Hardal rengindeki araba, aşağıda verilen resimde gösterildiği gibi, yan aynası eksik olan arabadır:

2-005.jpg


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN